HTC One M8 ar putea primi o versiune Windows Phone în cursul acestui an

27.03.2014
HTC One M8 ar putea primi o versiune Windows Phone în cursul acestui an

HTC a fost unul dintre partenerii-cheie cu ajutorul cărora Microsoft a lansat sistemul de operare Windows Phone, însă compania a devenit treptat tot mai puţin interesată de această platformă. Cele mai recente telefoane HTC care folosesc Windows Phone au fost lansate în toamna lui 2012, însă se pare că taiwanezii intenţionează să revină cu un model extrem de atrăgător.

Conform WPDang, un site chinezesc care a vehiculat multe zvonuri care ulterior s-au adeverit, HTC intenţionează să lanseze un terminal Windows Phone care va prelua multe din trăsăturile abia anunţatului model One M8. Anunţat acum două zile, noul HTC One duce mai departe caracteristicile apreciatului model de anul trecut prin implementarea unei carcase monobloc din aluminiu, a unui procesor puternic şi a unei camere foto duale.

Sursele anonime citate de WPDang afirmă că HTC nu va abandona platforma Windows Phone, ci va lansa mai multe modele din gama superioară care vor folosi sistemul de operare de la Microsoft. Aceste viitoare telefoane vor prelua multe din particularităţile constructive ale modelului One M8, cum ar fi carcasa metalică sau Duo Camera, această veste fiind binevenită pentru cei care şi-au dorit altceva decât omniprezentele modele de la Nokia.

Microsoft încearcă să atragă tot mai mulţi producători către platforma sa, fie prin parteneriate precum cel care l-a avut cu Nokia până nu demult, fie prin reducerea sau chiar eliminarea costurilor de licenţiere. În aceste condiţii, probabil că Microsoft nu a uitat de vechiul său partener, cu care a avut un parteneriat fructuos încă din perioada Windows Mobile, iar HTC probabil că nu va rata ocazia să profite de acest parteneriat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News