HTC pregăteşte smartphone-ul Ultra, noul său flagship cu ramă tactilă [VIDEO]

29.03.2017

Anul acesta, HTC ar putea renunţa la numerotarea modelelor de top pe care a început-o cu HTC One M7 în favoarea noului brand „U”. Compania a prezentat la începutul acestui an cele două modele U Play şi U Ultra, iar luna viitoare ar putea prezenta noul HTC Ultra (fără brandingul U), care ar deveni astfel noul flagship high-end. Zvonurile spun că acest model va fi livrat cu hardware high-end şi funcţii speciale disponibile pe rama metalică a acestuia.

Reprezentanţii HTC au declarat în urmă cu câteva săptămâni că vor avea mai multe de dezvăluit odată ce noul chipset Snapdragon 835 va fi disponibil. Întrucât astăzi va fi lansat primul telefon echipat cu acesta (Galaxy S8), este posibil ca în curând să aflăm şi primele detalii despre HTC Ultra.

Conform VentureBeat, noul model de top va fi echipat cu Snapdragon 835, cu un display de 5,5” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), o cameră foto principală de 12 megapixeli şi o cameră frontală de 16 megapixeli. Sistemul de operare ar putea fi Android 7.1, cosmetizat cu interfaţa proprietară Sense 9, care oferă o experienţă de utilizare pe care fanii HTC par să o aprecieze foarte mult.

Cei care au văzut clipul de prezentare pentru HTC Ocean, scăpat pe internet anul trecut, probabil că îşi amintesc faptul că acel telefon venea echipat cu senzori tactili pe rama metalică din jurul display-ului. Ei bine, Evan Blass, celebrul „leaker” de la VentureBeat susţine că acest concept va ajunge pe piaţă sub forma lui HTC Ultra, oferind chiar şi un clip care demonstrează funcţionalitatea.

Anunţul oficial este aşteptat în luna aprilie, probabil după ce entuziasmul din jurul lansării Galaxy S8 mai scade.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult