HTC U12+, noul smartphone vârf de gamă al HTC, a fost prezentat oficial

23.05.2018
HTC U12+, noul smartphone vârf de gamă al HTC, a fost prezentat oficial
HTC U12+, noul smartphone vârf de gamă al companiei taiwaneze, a fost lansat oficial. Terminalul vine cu o cameră foto care promite să fie foarte performantă, funcţie Edge Sense îmbunătăţită şi display cu format 18:9. 
 
Din fericire, HTC nu a „înzestrat” smartphone-ul cu un ecran decupat în partea de sus. Display-ul Super LCD cu diagonala de 6 inci (rezoluţie de 2.880 x 1.440 pixeli) de pe HTC U12+ are format al imaginii 18:9 şi oferă suport pentru HDR 10. Compania susţine că acesta va putea fi folosit mai uşor cu o singură mână datorită funcţiei Edge Sense 2. Aceasta se adaptează acum la ce mână foloseşte utilizatorul. „Prin atingerea dublă cu o singură mână poţi să navighezi prin telefon, să îl ţii strâns pentru a menţine orientarea ecranului, sau să strângi marginile pentru a face fotografii şi videoclipuri, a face zoom pe hărţi sau orice altă interacţiune doreşti”, potrivit unui comunicat al companiei.
 
 
HTC U12+ include camere duale pe faţă şi pe spate. Camera foto principală dispune de stabilizare optică şi oferă zoom optic 2x şi zoom digital 10x. Potrivit companiei, sistemul dual-camera de pe noul smartphone a primit un scor de 103 de la organizaţia DxOMark. Doar Huawei P20 Pro, cu sistem triple-camera, are un scor mai mare. 
 
 
La fel ca şi HTC U11+, în versiunea Translucent Blue noul smartphone are spate transparent, prin care se pot vedea unele componente interne. Butoanele fizice sunt sensibile la presiune. 
 
 
Ca majoritatea vârfurilor de gamă cu Android anunţate recent, HTC U12+ include chipset Snapdragon 845. Acesta este ajutat de 6 GB memorie RAM. Capacitatea de stocare internă este de 64 GB, dar terminalul dispune şi de slot pentru card micro-SD. Acumulatorul are capacitate de 3.500 mAh şi beneficiază de încărcare rapidă cu încărcătorul Quick Charge 3.0 inclus. 
 
Noul vârf de gamă al HTC are o greutate de 188 de grame şi este rezistent la praf şi apă (certificare IP68). Cititiorul pentru amprente este poziţionat pe partea din spate. 
 
Telefonul va fi disponibil de la începutul lunii iulie, în culorile Translucent Blue, Ceramic Black şi Flame Red.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult