Vârfurile de gamă Huawei P20 şi P20 Pro au fost lansate oficial. Au „breton”, pierd jack-ul audio şi cardul microSD, dar vin cu camere şi culori impresionante

Vârfurile de gamă Huawei P20 şi P20 Pro au fost lansate oficial. Au „breton”, pierd jack-ul audio şi cardul microSD, dar vin cu camere şi culori impresionante

Huawei a lansat P20 şi P20 Pro, noile sale smartphone-uri vârf de gamă. Potrivit DXoMark, Huawei P20 Pro are cea mai bună cameră de pe piaţă în acest moment. Totuşi, cele două terminale vin cu „breton”, un element controversat preluat de producătorii de smartphone-uri cu Android de la iPhone X. Împreună cu seria P20, Huawei a anunţat şi Porsche Design Mate RS. Aceasta este, de fapt, o versiune îmbunătăţită de P20 Pro, care vine cu senzor de amprentă sub display şi capacitate de stocare maximă de 512 GB (o premieră pe piaţă).

 

Huawei P20 Pro are sistem triple-camera: senzor RGB de 40 MP, monocrom de 20 MP şi telefoto de 8 MP (cu stabilizare optică). Sistemul oferă zoom optic 3x şi zoom digital 10x. Camera frontală are senzor de 24 MP.

 

 

La fel ca Galaxy S9 şi Sony Xperia XZ2, Huawei P20 Pro este capabil să filmeze în regim super slow motion la 960 fps. Rezoluţia maximă oferită este 720p, pe când modelele rivale ajung la 1.080p (prin upscaling).

 

Din familia P20 face parte şi versiunea Lite. Am testat deja acest model, care este disponibil şi în magazinele din România. 

Huawei P20 are sistem dual-camera (senzor monocrom de 20 MP şi RGB de 12 MP) pe spate şi cameră pentru selfie-uri cu senzor de 24 MP.

 

 

Deşi în partea de sus marginea dintre display şi carcasă aproape a fost eliminată pe cele două modele P20, în partea de jos aceasta este destul de lată şi găzduieşte un senzor oval pentru amprentă, care poate fi folosit şi pe post de buton multifuncţional (apăsare scurtă rezultă în comanda „back”, apăsare lungă rezultă în „home”, iar glisare orizontală aduce aplicaţiile recente în prim-plan). Cei care detestă „bretonul” îl pot „ascunde” din setări. O bară neagră în partea de sus va face ca display-ul să pară dreptunghiular.

Cele două smartphone-uri vor fi disponibile în patru nuanţe: twilight/amurg, negru, albastru şi aur roz. 

 

Ambele modele folosesc chipset-ul Kirin 970, care dispune de procesor dedicat pentru AI. Acesta a fost folosit prima dată pe modelul Huawei Mate 10.

 

Smartphone-urile P20 şi P20 Pro au o capacitate de stocare internă de 128 GB şi ecrane cu rezoluţie de 2.240 x 1.080 pixeli. Modelul mai puternic dispune de 6 GB memorie RAM şi de baterie cu capacitate de 4.000 mAh. Huawei P20 are 4 GB memorie RAM şi baterie de 3.400 mAh. De pe ambele telefoane lipsesc slotul pentru carduri microSD şi jack-ul audio universal de 3,5 mm.

 

P20 Pro vine cu certificare IP67 pentru rezistenţă la praf şi apă, iar P20 dispune de rating mai slab, IP53. Din păcate Huawei nu oferă nici pe aceste smartphone-uri funcţie de încărcare wireless a bateriei.

 

Smartphone-urile vor fi livrate cu interfaţa EMUI 8.1, bazată pe Android 8.1.

 

Pentru P20 preţul recomandat este de 650 de euro, iar pentru P20 Pro de 850 de euro. 

 

Huawei Mate RS din gama Porsche Design dispune de doi senzori pentru amprentă (dintre care unul sub display) şi funcţie de încărcare wireless a bateriei. Are ecran fără „breton” AMOLED de 6” (rezoluţie de 2.880 x 1.440 pixeli), cu format al imaginii 18:9, şi spate acoperit cu sticlă.

 

 

Totodată, vine cu capacitate de stocare internă de 256 sau 512 GB. Cea mai scumpă versiune costă 2.095 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult