Huawei ar putea pregăti Mate 20 cu ecran „perforat”, o soluţie mai elegantă la „bretonul” de pe P20

24.07.2018
Huawei ar putea pregăti Mate 20 cu ecran „perforat”, o soluţie mai elegantă la „bretonul” de pe P20

2018 pare să fie un an de „sacrificiu” pentru design-ul de smartphone-uri, întrucât producătorii încă nu au găsit cea mai bună metodă pentru a construi un smartphone cu ecran complet pe partea din faţă. Mulţi au apelat la „breton”, decupând o parte mai mare sau mai mică din display în partea de sus, în timp ce alţii au venit cu soluţii complicate şi scumpe pentru a ascunde camerele frontale în interiorul telefonului. După P20, Huawei pare să pregătească un telefon bazat pe o idee puţin mai veche, dar eficientă.

În loc să decupeze întreaga bară de notificări din partea de sus, Huawei are în plan să „perforeze” ecranul. O idee similară a fost adoptată anul trecut de Essential Phone. Informaţiile au fost publicate pe ETNews, o publicaţie coreeană de încredere, care de obicei raportează zvonuri din surse foarte sigure, care lucrează în industrie.

Noul smartphone Huawei cu ecran „perforat” ar putea fi lansat în cel de-al patrulea trimestru al anului 2018, însă în afară de diagonala display-ului de 6,39” nu avem alte informaţii despre acesta. Există posibilitatea ca telefonul în cauză să fie chiar Huawei Mate 20, următorul model de top al companiei, care ar putea fi echipat şi cu un chipset de generaţie nouă, mai puternic şi mai eficient decât actualul Kirin 970.

Tot ETNews spune că difuzorul pentru apeluri şi senzorii de pe partea frontală ar putea fi integraţi în marginea foarte subţire care rămâne deasupra display-ului. Acesta pare să fie cel mai bun compromis de până acum în termeni de design. Astfel ai un display „aproape” complet, care este decupat doar într-o mică parte a ecranului, toţi senzorii integraţi pe partea din faţă şi posibilitatea de a oferi rezistenţă la apă şi praf, ceea ce Vivo NEX şi OPPO Find X nu pot oferi din cauza componentelor în mişcare.

Cu siguranţă, aceasta nu va fi ultima implementare a ideii de „notch”, însă ar putea fi cea mai elegantă de până acum.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult