Huawei Mate 20 Lite apare în primele imagini. Pare să fie mult îmbunătăţit faţă de modelul precedent

13.08.2018
Huawei Mate 20 Lite apare în primele imagini. Pare să fie mult îmbunătăţit faţă de modelul precedent

Întreaga industrie de dispozitive mobile a fost cu ochii pe Samsung în ultimele săptămâni, în aşteptarea lansării lui Galaxy Note9. Acum că acesta a fost prezentat în mod oficial, privirile tuturor se îndreaptă în noi direcţii: Apple, Google şi Huawei, fiecare dintre acestea urmând să prezinte noi modele în următoarele câteva luni. Cum era de aşteptat, am primit şi primele detalii despre unul dintre aceste modele, modelul Huawei Mate 20 Lite.

Încă nu ştim cu certitudine dacă Huawei va prelua numărul 20 şi pentru sera Mate, însă primele imagini cu Mate 20 Lite asta sugerează. Spre diferenţă de Mate 10 Lite de anul trecut, modelul de faţă pare să fie neaşteptat de „arătos”, fiind foarte similar în construcţie şi design cu Mate 10, cu mici diferenţe.

De exemplu, acesta este primul telefon din gama Mate pe care îl vedem cu un decupaj în partea de sus. Totodată, spatele său este realizat complet din sticlă şi nu din metal asemeni Mate 10 Lite. Spre diferenţă de P20, P20 Lite şi P20 Pro, Mate 20 Lite pare să beneficieze de un decupaj mai mare în display, pentru a găzdui două camere frontale. Pe partea din spate avem de asemenea două camere, cât şi un senzor de amprentă, spaţiul de sub display fiind ceva mai subţire decât pe gama P20.

La capitoul hardware, sunt aşteptate câteva noutăţi. De exemplu, acesta ar putea fi primul model Huawei cu noul model de chipset proprietar mid-range Kirin 710, o soluţie semnificativ mai performantă decât Kirin 659 folosită pe P20 Lite, de exemplu. De asemenea, camerele foto ar trebui să fie mai performante, cu un senzori 20 + 2 megapixeli pe spate şi 24 + 2 megapixeli pe faţă. Display-ul va fi de asemenea mai mare, măsurând 6,3” în diagonală, asemeni multor smartphone-uri premium din zilele noastre.

Desigur, toate aceste îmbunătăţiri vor veni cu un preţ semnificativ mai mare decât în trecut, WinFuture, sursa imaginilor şi detaliilor despre Mate 20 Lite, sugerând că ar putea fi lansat la un preţ de aproximativ 399 euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult