Huawei Mate 20: primele imagini „neoficiale” cu noul flagship dezvăluie un „breton” minimalist

20.08.2018
Huawei Mate 20: primele imagini „neoficiale” cu noul flagship dezvăluie un „breton” minimalist

Următorul smartphone de top de la Huawei va fi aproape sigur numit Mate 20 şi va fi lansat în toamna acestui an. Până în prezent am primit doar detalii despre hardware-ul intern pe care telefonul îl va integra, însă acum avem şi o idee destul de clară despre design-ul telefonului, dacă imaginile realizate după fotografii reale ale acestuia publicate de xda-developers se dovedesc a fi reale.

xda-developers a pus lunile trecute mâna pe o imagine ROM a software-ului pe care Huawei îl dezvoltă pentru Mate 20, astfel fiind dezvăluite specificaţiile tehnice ale dispozitivului. Vorbim despre un telefon care va beneficia de un chipset Kirin 980, primul din lume bazat pe arhitectură pe 7nm, un display de 6,3”, 6 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă, un sistem triple camera Leica şi un acumulator „imens” de 4.200 mAh.

La exterior însă, Mate 20 va încerca să se depărteze puţin atât de design-ul pe care l-am văzut de curând în leak-urile lui Mate 20 Lite, cât şi de design-ul lui P20 Pro. Vorbim în continuare despre un smartphone realizat din sticlă pe ambele părţi şi metal la mijloc, însă forma acestora este complet nouă.

Pe partea din faţă, ecranul beneficiază de un decupaj foarte mic, similar cu cel pe care l-am întâlnit pe Essential Phone, sau mai recent pe OPPO R17 şi F9, cu o formă uşor rotunjită, similară cu cea a unei picături de apă. Deasupra acestui orificiu care găszduieşte camera frontală avem un difuzor pentru apeluri şi în partea de jos o mică „bărbie”, mult mai subţire decât cea de pe seria Huawei P20.

Spatele dispozitivului este de asemenea complet diferit, fiind „decorat” cu un sistem triple camera aşezat în formă de pătrat. Trei dintre orificii reprezintă senzorii foto şi obiectivele, în timp ce al patrulea orificiu este dedicat blitz-ului LED. Conform xda-developers, aceste randări 3D sunt realizate folosind fotografii reale ale dispozitivului, însă neavând la dispoziţie specificaţii tehnice oficiale, proporţiile ar putea fi greşite. Nu în ultimul rând, senzorul de amprentă de pe spate nu putea fi văzut clar în fotografiile reale, astfel, modelul 3D nu îl include.

Câteva lucuri de menţionat sunt că sursa care a oferit fotografiile a ajutat şi la obţinerea software-ului care a dezvăluit specificaţiile tehnice. De asemenea, fotografiile originale nu au fost publicate pentru a încerca să protejeze identitatea sursei. Mai mult, imaginile au dezvăluit că Huawei Mate 20 Pro va beneficia şi de un jack audio, ceva ce Mate 10 Pro nu a oferit anul trecut. Alte detalii interesante ar fi încărcarea wireless, ceva ce am mai întâlnit pe dispozitive Huawei doar pe modelul exclusivist Mate RS, lansată alături de P20 şi P20 Pro.

Huawei Mate 20 Pro urmează să fie lansat cândva în această toamnă, probabil în luna octombrie, când se împlineşte un an de la lansarea generaţiei Mate 10.  Întrucât aceste informaţii sunt imposibil de verificat momentan, acestea intră la categoria „zvonistică”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult