Huawei a anunţat Ascend G7, un nou smartphone mid-range

05.09.2014
Huawei a anunţat Ascend G7, un nou smartphone mid-range
Pe lângă noul său flagship, Ascend Mate 7, Huawei a prezentat la IFA 2014 şi un nou telefon mid-range, cu display mare. Este vorba despre Ascend G7, un nou telefon 4G care promite performanţă ridicată şi un preţ accesibil celor care nu îşi permit să investească într-un dispozitiv high-end.
 
Huawei a ales să meargă pe chipsetul Snapdragon 410, un quad-core pe 64 de biţi, tactat la 1,2 GHz. Acesta vine la pachet şi cu un GPU Adreno 306, cât şi cu 2 GB de memorie RAM. Display-ul de 5,5″ oferă o rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), însă densitatea pixelilor poate fi puţin cam scăzută pentru această dimensiune. Vorbim totuşi despre un dispozitiv mid-range, aşa că trebuie făcute compromisuri la anumite capitole.
Huawei Ascend G7
 
Continuând calea deschisă de Ascend G6, noul G7 oferă conectivitate 4G graţie modemului Qualcomm MDM9x25 din Categoria 4, asigurând viteze de până la 150 Mbps. La capitolul spaţiu de stocare, telefonul vine într-o singură variantă, cu 16 GB de memorie internă. Huawei a implementat însă acelaşi sistem dual-SIM pe care îl putem găsi şi în Ascend Mate 7, cu slot-uri micro-SIM şi nano-SIM, cel din urmă putând fi folosit pentru a introduce un card microSD.
 
Şi sistemul foto/video a fost împrumutat de la fratele său mai mare, Mate 7. Acelaşi senzor Sony IMX214 de 13 megapixeli se regăseşte pe partea din spate a telefonului, în timp ce un senzor de 5 megapixeli cu lentilă supra-angulară se găseşte pe partea din faţă. Bateria de 3000 mAh ar trebui să asigure o durată de viaţă decentă la o singură încărcare, iar sistemul de operare Android 4.4.2 a fost personalizat tot cu EmotionUI 3.0. Această mişcare este o îmbunătăţire faţă de generaţia precedentă a seriei Huawei Ascend G, care folosea versiunea Lite a interfeţei EmotionUI.
 
Galerie Huawei Ascend G7
 
Ascend G7 va debuta în cursul lunii septembrie în Germania, Italia, Spania, Danemarca, Ungaria, Olanda, Turcia, Polonia, Norvegia, Mexic şi Africa de Sud, urmând ca în viitor să se lanseze şi în alte regiuni. Preţul recomandat de Huawei este de 299 euro fără contract.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult