Huawei a anunţat Nova 2i, telefonul care ar putea fi lansat în Europa cu numele Mate 10 Lite

03.10.2017
Huawei a anunţat Nova 2i, telefonul care ar putea fi lansat în Europa cu numele Mate 10 Lite

Huawei Nova 2i este un nou smartphone anunţat de compania chineză pe magazinul său online „Vmall”, însă la o privire atentă, aceasta nu este tocmai prima dată când îl vedem. Săptămânile trecute am tot primit informaţii despre un presupus model Mate 10 Lite, care s-a dovedit a fi acelaşi cu Maimag 6, lansat în China săptămâna trecută. Nova 2i pare să fie un simplu rebranding al acestor modele, campania de promovare ţintind însă spre publicul tânăr, pasionat de fotografie.

Noul Nova 2i de la Huawei este un mid-range premium cu un accent destul de mare pus pe performanţa foto. Acesta beneficiază de două sisteme dual camera (unul pe faţă şi unul pe spate) şi un display edge-to-edge cu raport de aspect 18:9. Acesta este primul smartphone Huawei (vom presupune că Nova 2i, Maimag şi Mate 10 Lite sunt acelaşi telefon cu alt nume), care adoptă designul „FullView”, hardware-ul intern fiind mai degrabă banal pentru un dispozitiv din această categorie.

Vorbim despre un chipset Kirin 659, similar în design şi performanţă cu modelele 650, 655 şi 658, pe care le-am tot văzut în smartphone-uri mid-range ale companiei în ultimii doi ani, destul de performant pentru o experienţă de utilizare de calitate în majoritatea situaţiilor (mai puţin în jocuri video), cu 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare şi un display de 5,9” cu rezoluţie Full HD. Camera principală beneficiază de doi senzori, unul de 16 megapixeli şi unul de 3 megapixeli, pentru realizarea efectului bokeh (blur) în spatele subiectului, în timp ce camera frontală vine cu o combinaţie 13 + 2 megapixeli, oferind aceeaşi capabilitate de fotografiere, fără blitz, însă. Ecranul se luminează în culoarea albă pentru a suplini rolul de blitz frontal.

Clipul de prezentare oficial sugerează că acesta este un smartphone orientat către categoria de utilizatori „millenials”, un lucru curios, având în vedere că cel mai probabil acesta se va lansa în Europa sub numele de Mate 10 Lite. Luând în considerare faptul că Mate 10 este un concurent pentru phablet-ul Note8 de la Samsung şi smartphone-ul iPhone X de la Apple, Mate 10 Lite ar putea ţinti spre piaţa iPhone 8 şi Galaxy A de la Samsung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult