Huawei anunţă Honor 6X, un nou smartphone mid-range cu un sistem dual-camera nou

18.10.2016
Huawei anunţă Honor 6X, un nou smartphone mid-range cu un sistem dual-camera nou

Seria Honor de la Huawei primeşte un nou membru, modelul 6X, acesta fiind echipat cu un sistem dual-camera diferit faţă de cel pe care ne-am obişnuit să îl găsim pe modelele producătorului chinez. Telefonul este realizat din materiale premium, vine cu hardware de medie şi va fi lansat la un preţ foarte mic, accentuând astfel lupta pentru preţuri cât mai mici pe segmentul de piaţă mid-range.

Momentan Honor 6X a fost anunţat doar pentru piaţa din China, însă majoritatea modeleleor importante sub acest brand ajung la scurt timp şi în Europa şi Statele Unite ale Americii. Smartphone-ul este realizat în jurul unui display de 5,5” cu rezoluţie Full HD acoperit cu sticlă curbată (2.5D) şi este „motorizat” de un chipset proprietar HiSilicon Kirin 655, cu procesor octa-core. Honor 6X vine în două configuraţii, cu 3 GB RAM şi 32 GB spaţiu de stocare sau 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, alternativ, cei care au nevoie de peste 128 GB stocare pot alege oricare dintre configuraţii şi pot adăuga carduri microSD.

Camera foto este însă cel mai surprinzător element al lui Honor 6X. În locul sistemului dual-camera de pe P9 şi Honor 8, Huawei a integrat doi senzori poziţionaţi unul sub celălalt. Aceştia au rezoluţii diferite, cel principal oferind 12 megapixeli, în timp ce senzorul secundar este folosit pentru adăugarea unui efect „bokeh” şi beneficiază de numai 2 megapixeli. Camera frontală în schimb poate realiza fotografii la rezoluţia de 8 megapixeli şi poate filma clipuri Full HD. Sistemul de operare Android Marshmallow este cosmetizat cu interfaţa Huawei EMUI 4.1, la fel ca modelele superioare ale producătorului chinez.

Honor 6X se lansează pe 25 octombrie în China la un preţ care porneşte de la 999 yuan, echivalent cu 150 de dolari (3 GB/32 GB) şi poate ajunge la 1.599 yuan în configuraţia superioară (4 GB/64 GB), echivalentul a 235 de dolari americani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult