Huawei Ascend P7 mini, prezentat oficial

Huawei Ascend P7 mini, prezentat oficial

UPDATE: reprezentanţii Huawei ne-au anunţat că terminalul prezentat mai jos va fi comercializat în România sub numele de Ascend G6 LTE, acesta urmând să fie disponibil în curând în ofertele comercianţilor locali. Ascend G6 LTE a fost prezentat pentru prima oară în cadrul Mobile World Congress 2014, şi va fi comercializat ca Ascend P7 Mini doar pe anumite pieţe.


Huawei a dezvăluit noul Ascend P7 mini, versiunea compactă a a iminentului vârf de gamă Ascend P7. Telefonul vine cu procesor quad-core la 1.2GHz şi ecran de 4.5 inch, iar în partea din spate adăposteşte o cameră foto de 8MP.

Modelul de top, Ascend P7, mai întârzie câteva zile până în data de 7 mai, aşteptările fiind pentru un telefon cu ecran Full HD de 5 inch şi chipset quad-core la 1.6GHz. Dar între timp Huawei a dezvăluit varianta sa compactă, Ascend P7 mini. Telefonul oferit în carcasă de 7.8mm grosime cântăreşte doar 115 grame şi rulează versiunea Android 4.3 Jelly Bean, personalizată cu interfaţa Emotion UI 2.0 Lite.

Huawei Ascend P7 mini

Disponibil în variante pe alb şi negru, Ascend P7 mini are ca principal element de atracţie ecranul TFT cu rezoluţie qHD (540×960 pixeli), asistat cu 3 butoane capacitive iluminate la atingere. Deasupra găsim camera frontală de 5MP, iar pentru poze şi clipuri 1080p avem la dispoziţie o cameră foto de 8MP instalată în partea din spate. Interiorul ascunde o platformă cu chipset Qualcomm, având CPU quad-core la 1.2GHz şi GPU din seria Adreno 305. Terminalul dispune de 1GB memorie RAM şi 8GB spaţiu de stocare intern, ce poate fi extins cu până la 32GB apelând la un card de memorie microSD.

Huawei Ascend P7 mini - dimensiuni

La partea de conectivitate, Ascend P7 mini oferă suport NFC, D​LNA, modul Bluetooth 4.0 şi WiFi N, respectiv acces în reţele 4G LTE.

Având în vedere limitele stricte impuse de carcasa foarte subţire, acumulatorul de 2000mAh cu tehnologie Li-polymer nu promite prea mult a capitolul autonomie. Potrivit Huawei, Ascend P7 mini oferă până la 12 ore de convorbiri sau 370 ore funcţionare în stand-by, însă aceste afirmaţii trebuie tratate cu o oarecare doză de scepticism.

Huawei Ascend P7 mini, prezentat oficial

Din păcate momentan nu sunt disponibile informaţii privind disponibilitatea modelului Ascend P7 mini în magazine, sau preţul său la vânzare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult