Huawei Ascend P7 – primele impresii la cald

Huawei Ascend P7 - primele impresii la cald

În cadrul unui eveniment care a avut loc astăzi la Paris, compania Huawei a prezentat cel mai nou membru al gamei sale superioare de smartphone-uri: Ascend P7. Noul telefon Android de la Huawei este un urmaş direct al elegantului model Ascend P6, care s-a vândut în 4 milioane de exemplare şi a contribuit la propulsarea companiei Huawei pe locul trei în topul producătorilor de smartphone-uri, însă îmbunătăţeşte specificaţiile acestuia şi repară deficienţele constatate acum un an.

Noul Huawei Ascend P7 preia multe din trăsăturile de design ale modelului Ascend P6, cum ar fi rama laterală din aluminiu care acoperă trei dintre laturile carcasei, partea inferioară rotunjită şi părţile frontale şi posterioare perfect plate. Se remarcă însă şi o serie de diferenţe, cum ar fi poziţionarea mai bună a butonului Power/Lock pe laterala dreaptă şi mutarea jack-ului audio în partea superioară, ocazie cu care a fost eliminat şi infamul capac cu ac pentru extragerea tăviţei SIM care era atât de uşor de pierdut.

Cea mai interesantă schimbare de design este însă înlocuirea capacului posterior din aluminiu subţire de la Ascend P6 cu un panou fabricat dintr-un strat Gorilla Glass 3 turnat peste o suprafaţă metalică gravată. Amintind oarecum de Optimus G sau Nexus 4, acesta este un mic detaliu interesant şi discret care devine evident doar în lumină puternică.

Având dimensiuni de 139.8 x 68.8 x 6.5 mm şi o greutate de 124 de grame, Ascend P7 este ceva mai mare şi mai greu decât predecesorul său, însă tot rămâne un terminal foarte uşor şi cu un profil extrem de subţire.

Ecranul a primit o binemeritată actualizare, acesta având o diagonală de 5”, rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli şi ramă îngustă. Acesta foloseşte un panou IPS fabricat într-o tehnologie LTPS şi este laminat integral, promiţând astfel atât o eficienţă energetică mai bună cât şi o luminozitate mai mare.

Punctul nevralgic al modelului Ascend P6 a fost platforma HiSilicon K3V2, care era fabricată într-un proces tehnologic ineficient pe 40 de nanometri. Huawei Ascend P7 foloseşte noua soluţie HiSilicon Kirin 910T, care este tot un produs mid-range bazat pe un procesor ARM Cortex-A9, dar care are o frecvenţă mai mare de 1,8 GHz, foloseşte un nucleu grafic ARM Mali-450 MP4 şi este fabricată într-un proces tehnologic pe 28 de nanometri. Este îmbucurător că Huawei a recunoscut problema încălzirii excesive a terminalului anterior şi a prezentat optimizările de design ale noului produs, afirmând că acesta va fi cu circa 7 grade mai rece în full load.

Ineficienţa soluţiei anterioare K3V2 se reflecta asupra autonomiei, însă Ascend P7 oferă o baterie cu o capacitate mărită de 2500 mAh şi promite două zile de utilizare într-un regim normal şi o zi într-un regim intens.

Noua soluţie HiSilicon Kirin 910T include un modem LTE Cat4, iar sistemul cu antenă dublă promite un câştig de 2 db şi o putere mărită cu 50 de procente. O idee inedită este cea a modului de implementare a suportului Dual SIM. După cum se observă, rama laterală oferă două tăviţe, una pentru cartela Micro SIM şi cea de-a doua pentru cea Micro SD, însă cardul de memorie din ultimul poate fi înlocuit atunci când este nevoie de un Nano SIM.

Restul listei de specificaţii cuprinde 2 GB de memorie RAM,  16 GB de memorie internă, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n dual-band, radio FM, Bluetooth 4.0, NFC şi USB 2.0 cu suport OTG.

Indiferent dacă ne place sau nu, cuvântul „selfie” a pătruns chiar şi în dicţionarul Oxford şi este definitoriu pentru generaţia Z. Huawei ştie foarte bine asta şi încearcă să speculeze narcisismul excesiv prin implementarea unei camere foto frontale impresionante. Aceasta foloseşte un senzor cu o rezoluţie de 8 MP şi pixeli de 1,4 micrometri care este însoţit de un obiectiv cu diafragmă F/2.4 şi cinci lentile asferice.

Pe lângă autoportrete de bună calitate, Huawei Ascend P7 a îmbunătăţit software-ul camerei frontale cu un mod de previzualizare mai bun şi o opţiune de captură panoramică numită Groufie, adică Group Selfie.

Camera foto principală păstrează obiectivul F/2.0 de la modelul anterior, însă foloseşte acum un senzor Sony cu rezoluţie de 13 MP şi un procesor de imagine Altek, care promite shutter lag mic, captură nocturnă mai bună şi procesare de imagine de foarte bună calitate. Acest procesor de imagine nu implementează şi captură video 4K, Ascend P7 rămânând fidel tradiţionalei rezoluţii 1080p.

Bazată pe versiunea 4.4.2 a platformei Android, interfaţa actualizată Emotion UI 2.3 aduce un mediu grafic refăcut care preia tendinţa spre aplatizare şi degradeuri discrete care a devenit la modă începând cu iOS 7.

Huawei Ascend P7 va ajunge pe piaţă undeva în cursul lunii iulie la un preţ recomandat de comercializare de 449 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News