Huawei Ascend W2, un Windows Phone 8 accesibil, a fost dezvăluit înaintea lansării oficiale

26.06.2013
Huawei Ascend W2, un Windows Phone 8 accesibil, a fost dezvăluit înaintea lansării oficiale

Huawei a testat timid piaţa terminalelor Windows Phone cu modelul Ascend W1, compania fiind suficient de mulţumită de rezultatele acestei încercări, în special în zona Europei Centrale şi de Est, pentru a lansa încă un model bazat pe platforma Microsoft. Ca şi prima dată, Huawei joacă însă precaut iar Ascend W2 este tot un model destinat celor cu bugete ceva mai strâmtorate.

Noul Huawei Ascend W2 nu a fost încă lansat, însă acesta a fost surprins în cadrul expoziţiei Mobile Asia Expo 2013, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să mai aşteptăm prea mult până la apariţia anunţului oficial, ocazie cu care vom afla şi disponibilitatea şi preţul acestuia.

Ascend W2 oferă un ecran cu o diagonală de 4,3” şi rezoluţie WVGA, terminalul fiind motorizat de un cip Qualcomm MSM8230, un membru al familiei Snapdragon S4 Plus care oferă  un procesor dual-core Krait tactat la 1,4 GHz şi un nucleu grafic Adreno 305. Specificaţiile mai enumeră o memorie RAM cu o capacitate de 512 MB, un slot MicroSD şi o baterie cu o capacitate de 1700 mAh. Carcasa are dimensiuni de 134 x 66.7 x 9.9 mm.

Noul terminal de la Huawei se alătură tendinţei de utilizare a unor culori puternice pe care am remarcat-o la terminalele Windows Phone 8 de la Nokia şi HTC. Specificaţiile nu sunt impresionante, însă acest lucru este cel mai bun indiciu pentru sectorul de piaţă pe care Ascend W2 îl va ataca: cel al modelelor accesibile precum Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 620 sau HTC 8S.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News