Huawei atacă segmentul phablet high-end cu Ascend Mate 7

05.09.2014
Huawei atacă segmentul phablet high-end cu Ascend Mate 7
În ultimii ani, Huawei, producătorul chinez de dispozitive de telecomunicaţii, a avut o prezenţă considerabilă la târgurile de tehnologie europene. IFA 2014 a oferit astfel companiei ocazia de a prezenta noi dispozitive cu Android, dintre care Ascend Mate 7 iese cel mai mult în evidenţă.
 
Seria Mate a descris întotdeauna oferta de phablet-uri de la Huawei, iar Ascend Mate 7 nu se dezice de la regulă. Acesta vine cu un display IPS-NEO de 6″ cu rezoluţie 1920 x 1080 pixeli. Panoul foloseşte o tehnologie nouă, care asigură un nivel de luminozitate mai înalt, în timp ce scade consumul de energine cu 15%. Cu toate acestea, Ascend Mate 7 nu este un dispozitiv extrem de voluminos, fiind doar puţin mai mare decât noul Samsung Galaxy Note 4. Compania a reuşit să micşoreze marginile acestuia. Astfel, display-ul acoperă de 83% din suprafaţa dispozitivului, cel mai înalt procent pentru dispozitive mobile de pe piaţă, spune Huawei. 
Huawei Ascend Mate 7
 
La capitolul specificaţii hardware vorbim despre un chipset octa-core HiSilicon Hi3630, care include patru nuclee Cortex A15 la 1,8 GHz şi patru nuclee Cortex A7 la 1,3 GHz. Cipul grafic este un Mali T628MP4 la 600 MHz. În funcţie de varianta aleasă, telefonul poate dispune de 2 GB memorie RAM şi 16 GB de spaţiu de stocare, sau 3 GB de memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare. Modemul 4G produs de HiSilicon Balong oferă viteze ridicate, fiind integrat în Categoria 6. Telefonul oferă două lăcaşuri pentru cartele SIM: nano şi micro-SIM, unul dintre acestea putând găzdui chiar şi un card microSD.
 
Bateria este una de dimensiuni considerabile, comparabile cu cele pe care le regăsim în anumite tablete de 7 sau 8″: 4100 mAh. La capitolul camere foto/video, avem de a face cu un senzor de 13 megapixeli Sony IMX214 (f/2.0, 28mm) pe partea din spate şi unul de 5 megapixeli pe partea din faţă. Sistemul de operare pre-instalat este Android 4.4.2 cu interfaţa Emotion UI 3.0 aplicată peste. 
 
Huawei Ascend Mate 7: Galerie foto
 
Evident, toate metodele de conectivitate moderne se regăsesc şi în Huawei Ascend Mate 7: WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, MHL, DLNA, senzor de amprentă şi NFC. Toate aceste specificaţii sugerează un preţ ridicat şi chiar aşa este. Ascend Mate 7 va fi disponibil în China şi alte câteva ţări din Europa începând cu sfârşitul lunii octombrie, la un preţ de 499 de euro pentru varianta cu 2GB RAM/16 GB stocare şi 599 de euro pentru cea cu 3 GB RAM/32 GB stocare.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult