Huawei Honor 6X, testat până la distrugere (video)

06.02.2017

Încadrat la gama inferioară de preţuri, Honor 6X nu emite prea mari pretenţii în ce priveşte nivelul de performanţă şi calitatea finisajelor. Însă costul redus poate ascunde folosirea unui design inferior, punând sub semnul întrebării fiabilitatea pe termen lung a dispozitivului proaspăt achiziţionat.

Testat de specialiştii în distrugere ai canalului YouTube JerryRigEverything, Huawei Honor 6X a obţinut rezultate dezamăgitoare pe toate planurile, începând cu sticla pentru ecran uşor de zgâriat chiar şi în condiţii de utilizare normală şi până la soluţia total nepotrivită aleasă pentru rigidizarea carcasei.

Trecută prin tradiţionalul „bend test”, carcasa din plastic şi metal folosită cu Honor 6X pare să se dezintegreze la aplicarea unei forţe de apăsare moderată, capacul metalic prins de şasiu folosind clipsuri din plastic cedând nepermis de uşor. Rămas fără un suport solid care să asigure rigiditatea necesară, ecranul LCD este distrus aproape fără efort.

Comparat cu rivalul Moto G4 încadrat la un preţ similar (aproximativ 200 dolari), Honor 6X pare un exemplu „aşa nu” cu atât mai spectaculos. Totuşi, scenariul în care smartphone-ul este îndoit accidental până la distrugere este puţin probabil în condiţii de utilizare normală. Nu acelaşi lucru poate fi spus şi despre ecranul slab protejat împotriva zgârieturilor, uşor de acumulat în folosirea de zi cu zi a dispozitivului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult