Huawei Honor 8X confirmă un nou trend pentru telefoanele cu „breton”

Huawei Honor 8X confirmă un nou trend pentru telefoanele cu „breton”

De când Apple a debutat acest element de design odată cu seria iPhone X, ecranul decupat a devenit un compromis acceptabil de făcut pentru maximizarea suprafeţei de afişare. Însă nu toţi cumpărătorii de telefoane inteligente au fost de acord cu alegerea făcută de Apple, motivând restul producătorilor să caute soluţii mai bune.

Unii dintre aceştia au ales să evite cu totul decuparea ecranului, optând în schimb pentru tehnologii costisitoare care permit ascunderea camerei frontale în lateralul carcasei şi redarea sunetului emanat în mod normal de casca audio direct prin sticla ecranului, folosind inductoare piezoelectrice.

O altă soluţie îmbrăţişată de tot mai mulţi producători este decuparea ecranului în formă de V, doar pentru a face loc camerei frontale. Casca audio de tip convenţional este strecurată chiar la limita ecranului, încât măcar o parte din sunetul transmis să ajungă la urechea utilizatorului. Huawei Honor 8X se înscrie în acest trend, alături de modele ca OPPO R17 şi OPPO F9.

Apărut în arhiva comisiei de certificare a echipamentelor electronice din China (TENAA), Honor 8X ar putea fi motorizat de chipsetul Snapdragon 660 sau 636, fiind listat cu un procesor octa-core la 1.8GHz. Dispozitivul încadrat la gama accesibilă vine echipat cu 4GB memorie RAM, 64GB spaţiu de stocare intern, cameră foto de 16MP + 2MP la partea din spate. Camera frontală vizibilă prin decupajul aplicat la partea de sus a ecranului suportă rezoluţia 8MP.

Huawei va livra noul smartphone împreună cu versiunea Android 8.1 Oreo, actualizarea la versiunea 9 Pie sosind la ceva timp după lansarea oficială.

Mai puţin intrusiv decât decupajul aplicat la primele generaţii de telefoane cu „breton”, noul design ar putea convinge mai mulţi cumpărători din rândul celor rămaşi până acum indecişi, mai ales că alternativa unui smartphone cu modul retractabil pentru camera foto nu este atât de prietenoasă în privinţa costurilor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult