Huawei Mate 10 ar putea fi lansat în luna octombrie

04.08.2017
Huawei Mate 10 ar putea fi lansat în luna octombrie

Huawei ar putea lansa modelul Mate 10 mai devreme decât în anii trecuţi, noi informaţii sugerând că acesta ar putea fi anunţat în luna octombrie. Având în vedere că ţinta principală a noului model al companiei chineze este noul iPhone, iar acesta se va lansa cel mai probabil la sfârşit de septembrie sau început de octombrie, probabil că aşteptarea până în noiembrie, ca în cazul anilor trecuţi, ar putea afecta numărul de unităţi vândute.

Conform GSM Arena, Huawei plănuieşte organizarea unui eveniment de lansare pentru noul Mate 10 în Munich, Germania. Telefonul ar putea fi dezvăluit alături de un model inferior, Mate 10 Lite, o premieră pentru această gamă de produse. În trecut, doar versiunile de top din gama Huawei P au primit variante „Lite”, alături de modelele de top ale brandului Honor. Probabil că un Mate 10 Lite ar putea păstra designul exterior al flagship-ului, într-un format mai mic.

Mate 10 este aşteptat cu un display de 6” pe format 18:9, cu margini subţiri în jurul acestuia şi cu hardware de top. CEO-ul Huawei, Richard Yu, a sugerat că noul chipset pe care îl dezvoltă pentru Mate 10 va fi mai puternic decât cel din iPhone 8, în timp ce performanţa foto va fi net superioară. Probabil că parteneriatul cu Leica va rămâne valabil şi pentru acest model, deci ne putem aştepta la un smartphone cu un sistem dual-camera avansat, cu un software pe măsură.

Evenimentul de lansare ar putea avea loc pe 16 octombrie, iar lansarea în magazine la scurt timp după acesta. Preţul zvonit pentru Mate 10 de la Huawei este de aproximativ 1.100 dolari, în timp ce Mate 10 Lite ar putea să coste 550 dolari. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult