Huawei Mate 9 Pro este practic modelul „Porsche Design” cu un preţ normal

16.11.2016
Huawei Mate 9 Pro este practic modelul „Porsche Design” cu un preţ normal

Huawei a reuşit să atragă atenţia tuturor cu modelul Mate 9 Porsche Design, care vine într-un corp mai compact, cu un display superior modelului de bază şi compatibilitate cu Daydream VR de la Google. Se pare însă că această variantă cu branding Porsche şi preţ foarte mare este doar o ediţie limitată, compania dezvăluind în China modelul Mate 9 Pro, cu design şi hardware identic, dar cu un preţ mult mai mic, similar cu cel al concurenţilor din aceeaşi categorie. Vestea proastă este că momentan nu a fost confirmat pentru lansare în Europa.

Noul Huawei Mate 9 Pro vine echipat cu acelaşi chipset Kirin 960 octa-core, 4 sau 6 GB memorie RAM, un display de 5,5” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) şi 64 sau 128 GB spaţiu de stocare internă. Display-ul este protejat de un panou de sticlă curbată, sistemul dual-camera realizat în parteneriat cu Leica este în continuare prezent, iar spatele este realizat din aluminiu curbat pe margini.

Din toate punctele de vedere, vairanta Mate 9 Pro pare să fie identică cu Mate 9 Porsche Design dezvăluit de curând, singura diferenţă fiind culoarea carcasei şi lipsa logo-ului Porsche Design. Există însă o diferenţă foarte importantă atunci când vorbim despre preţul lui Mate 9 Pro în comparaţie cu „fratele” său cu pedigree exclusivist.

Acesta intră în oferta magazinelor din China la preţul de 4699 yuan, echivalent cu 690 de dolari, în varianta cu 4 GB memorie RAM şi 64 GB stocare şi la 5299 yuan, adică 775$, în versiunea cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare. Comparat cu preţul de aproximativ 1500 dolari pe care clienţii din Europa şi Statele Unite îl plătesc pentru logo-ul Porsche Design pe carcasă, noul Mate 9 Pro pare să fie alegerea inteligentă. Din păcate, lansarea acestui model este dedicată exclusiv pieţei chineze.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult