Huawei Mate 9 se livrează acum şi cu 6 GB memorie RAM

17.01.2017
Huawei Mate 9 se livrează acum şi cu 6 GB memorie RAM

Huawei Mate 9 este cel mai puternic smartphone lansat până în prezent de compania chineză, fiind livrat în trei variante, în funcţie de pieţele pe care este disponibil. Până în prezent însă, doar variantele „premium” cu ecran curbat beneficiau de un upgrade hardware semnificativ, însă acum a fost lansată pe piaţă şi o variantă standard cu capabilităţi similare. Dezavantajul este preţul, mult mai mare faţă de varianta de bază.

Noul model Huawei Mate 9 este deja disponibil în magazinele de specialitate online, fiind depistat prima dată în oferta Amazon US. Acesta păstrează designul şi ecranul curbat de pe modelul normal de Mate 9, însă vine echipat cu 6 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare, la fel ca variantele Mate 9 Porsche Design şi Mate 9 Pro. Restul hardware-ului nu a fost schimbat, însă un astfel de uprade costă 300 de dolari. Preţul unui Mate 9 cu 6 GB memorie RAM este de 899 dolari, faţă de cei 599 dolari pe care Huawei îi cere pentru modelul original.

Restul de hardware este neschimbat, fiind vorba despre un dispozitiv echipat cu chipset Kirin 960 proprietar, sistem foto dual-camera cu tehnologie Leica şi ecran de 5,9” cu rezoluţie Full HD. Nu este clar dacă acest nou Mate 9 cu 6 GB memorie RAM va veni şi în Europa, sau dacă va rămâne exclusiv pieţei din Statele Unite ale Americii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult