Huawei P20 Pro este mai greu de reparat decât iPhone X

11.04.2018
Huawei P20 Pro este mai greu de reparat decât iPhone X

P20 Pro este probabil cel mai interesant smartphone al momentului, cu un sistem „triple camera” inovator. Desigur, ne-am dori să vedem cum au reuşit cei de la Huawei să integreze această tehnologie într-un corp atât de mic, dar neavând un dispozitiv la îndemână pe care să îl desfacem, ne putem mulţumi cu ghidul celor de la iFixit care nu doar că l-au „disecat” complet dar au dezvăluit şi câteva alte detalii interesante despre telefon.

Se pare că dezasamblarea nu este tocmai complicată, fiind necesară doar dezlipirea spatelui folosind o ventuză puternică. Astfel, sunt accesibile toate componentele interne precum placa de bază, sistemul de camere şi alte câteva mici circuite care ar putea întâmpina probleme. În mod oficial, camerele foto principale nu beneficiază de un sistem de stabilizare optică, doar modulul cu zoom 3x fiind echipat cu aşa ceva, însă în practică sistemul este acolo, dar nu este funcţional. Este posibil ca Huawei să fi întâmpinat probleme în implementarea a trei module diferite de stabilizare optică într-un spaţiu atât de mic.

De asemenea, bateria este lipită de carcasă, înlocuirea sa necesitând efort mai mare decât în cazul altor telefoane. Fiind o baterie atât de mare (4.000 mAh), probabil că nu va fi nevoie prea curând de o astfel de operaţiune. Display-ul este însă cea mai greu de accesat componentă, acesta fiind ultimul care iese în cazul unei dezasamblări. De asemenea, acesta este lipit de carcasă, deci va fi nevoie de dezlipirea spatelui şi scoaterea unor componente din interior pentru a avea acces la conectorul pentru ecran.

Conform sistemului de notare iFixit, Huawei P20 ia nota 4 din 10, cu două puncte mai puţin decât iPhone X, care integrează un sistem avansat de recunoaştere facială, pe care nu îl întâlnim aici. Din fericire, multe dintre componente sunt modulare, deci nu va fi necesară înlocuirea întregului ansamblu intern pentru o singură problemă. Cel mai dezamăgitor aspect al lui P20 Pro este display-ul care este foarte greu de înlocuit, în ciuda faptului că ecranele sparte sunt cele mai întâlnite probleme.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult