Huawei P9 Lite descoperit în oferta unui magazin din România

18.04.2016
Huawei P9 Lite descoperit în oferta unui magazin din România

Huawei nu a anunţat în mod oficial modelul P9 Lite, însă acesta pare deja să fie gata pentru livrare, compania aşteptând doar momentul potrivit. Un magazin din România are deja telefonul listat pe site, cu tot cu preţ şi lista de specificaţii tehnice. Acesta este exact telefonul pe care ne aşteptam să îl vedem în urmă cu două săptămâni la evenimentul de lansare pentru Huawei P9, dar pe care compania chineză a preferat să nu îl prezinte.

Huawei P9 Lite va păstra designul modelului P9 obişnuit, cu sticlă pe partea din faţă, capac din metal pe spate şi protecţie de sticlă în partea de sus, în jurul camerei. În termeni hardware, versiunea inferioară a lui P9 va integra chipset-ul proprietar HiSilicon Kirin 650, un model mid-range cu opt nuclee, display Full HD de 5,2” cu panou IPS, 2 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare şi un locaş pentru carduri microSD, care poate fi ocupat şi de o cartelă SIM secundară.

Telefonul va fi livrat cu acumulator de 3.000 mAh, camere foto de 13, respectiv 5 megapixeli şi capabilităţi 4G. Sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow este personalizat cu interfaţa EMUI realizată de Huawei, iar pentru securizare a datelor personale, compania a adăugat un senzor de amprentă pe partea din spate.

Ce lipseşte cu desăvârşire este sistemul dual-camera realizat în parteneriat cu Leica, care pare a fi atracţia principală a modelului P9. Huawei P9 Lite este listat la 1.209 lei şi urmează să se lanseze în lunile următoare, după ce compania îl va anunţa în mod oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult