Huawei pregăteşte o nouă interfaţă EMUI şi probabil un sistem de operare proprietar

23.06.2016
Huawei pregăteşte o nouă interfaţă EMUI şi probabil un sistem de operare proprietar

Oficialii Huawei au declarat de curând că doresc să ajungă pe primul loc în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume. Pentru a atrage un public cât mai larg, nu trebuie să ofere doar smartphone-uri bine construite şi cu hardware puternic, ci trebuie să le facă uşor de folosit. Interfaţa EMUI 4.1 nu este tocmai greu de utilizat, însă nu este nici cel mai arătos „skin” de Android. Pentru a rezolva acest neajuns, Huawei pregăteşte un nou EMUI 5.0, care ar putea fi lansat peste câteva luni.

Informaţiile dezvăluite în mod neoficial de GSMInfo sugerează că Huawei va realiza o nouă interfaţă care să se apropie foarte mult de cea implicită din Android 6.0. Acest lucru înseamnă că vom vedea meniuri aerisite, pictograme fără fundaluri şi animaţii fluide. Huawei va dori însă să ofere libertate de personalizare pentru utilizatorii săi, păstrând în acelaşi timp câteva funcţii prezente în vechile EMUI. Designul noii interfeţe va fi realizat de Abigail Brody, care a participat la realizarea interfeţei de pe iOS. Se zvoneşte că lansarea EMUI va avea loc în această toamnă, probabil în preajma IFA 2016.

În timp ce doreşte să realizeze o nouă interfaţă intuitivă pentru Android, Huawei pare să pună bazele unei noi platforme software proprietare. Asemeni Samsung, compania chineză încearcă să îşi realizeze un plan secundar, în cazul în care parteneriatul cu Google nu va mai funcţiona. Deşi informaţiile disponibile în acest moment sunt puţine, acestea vorbesc despre o platformă care nu va fi bazată pe Android, care este în totalitate sub controlul Huawei.

Dacă într-adevăr vom asista la lansarea de dispozitive bazate pe un sistem de operare proprietar, probabil că nu le vom vedea în viitorul foarte apropiat. Momentan cea mai bună strategie a companiei este să rămână partener Google, fiind deja confirmat faptul că în 2016 vom primi un nou terminal Nexus semnat de Huawei.

Citeşte şi Huawei P9 şi Huawei P9 Plus, noile smartphone-uri vârf de gamă Huawei, au fost lansate. Caracteristici tehnice, disponibilitate şi preţuri

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult