Huawei pregăteşte un flagship edge-to-edge din gama Honor

12.10.2017
Huawei pregăteşte un flagship edge-to-edge din gama Honor

Huawei a lansat ieri în China modelul Honor 7X, primul dispozitiv al brandului cu ecran edge-to-edge, însă acesta nu este un adevărat flagship. Se pare că un dispozitiv mai mare, mai puternic şi cu un ecran cu margini şi mai mici va fi lansat în luna decembrie, compania trimiţând deja invitaţii către presă pentru un eveniment de lansare cu o formă foarte familiară pentru cei care urmăresc lansările Samsung.

Evenimentul poartă numele „Max your view”, iar imaginea de prezentare include o siluetă a dispozitivului, care seamănă izbitor de mult cu cea a unui Samsung Galaxy S8 sau Note8. Vorbim despre un dispozitiv cu margini minime pe laterale şi destul de subţiri sus şi jos, cu colţuri rotunjite şi probabil cu dimensiuni generoase. Telefonul pare să abordeze un format 18:9, pe care l-am întâlnit în ultimele luni la mai mulţi producători pe modelele high-end, inclusiv la Apple cu iPhone X, deci vorbim despre un adevărat flagship.

Evenimentul va avea loc pe data de 5 decembrie, în Londra, la aproape două luni de la dezvăluirea noului Huawei Mate 10, care pare să abordeze un design similar, dacă informaţiile care au ajuns pe internet se dovedesc a fi adevărate. Momentan nu avem informaţii oficiale prea multe despre Mate 10 şi eventualul model Mate 10 Pro, lansarea acestora fiind programată pentru luni, 16 octombrie, în cadrul unui eveniment care va fi organizat în Munich.

Ce poate face noul Honor cu display edge-to-edge faţă de Mate 10 sau concurenţa de pe piaţă, este să aducă performanţă şi design de top la un preţ mai mic, întrucât dispozitivele Honor sunt în ultimii ani doar variante mai ieftine ale flagship-urilor de la Huawei. Honor 9 este practic un Huawei P10 fără optică şi software Leica (şi cu sistemul dual-camera de anul trecut, de pe P9). În timp ce Honor 8 a fost o variantă cu procesor puţin inferior al lui P9, cu o construcţie din sticlă, faţă de aluminiul modelului Huawei. Nu ar fi ieşit din comun ca noul Honor să fie un simplu Mate 10 cu preţ mai mic şi fără cameră Leica, un compromis pe care mulţi îl vor prefera, dacă preţul este destul de mic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult