Huawei va lansa Nova 3, un smartphone motorizat de chipsetul Kirin 970 şi echipat cu 4 camere foto

Huawei va lansa Nova 3, un smartphone motorizat de chipsetul Kirin 970 şi echipat cu 4 camere foto

Huawei continuă diversificarea ofertei smartphone cu un nou produs din gama Nova. Ultima adiţie, modelul high-end Nova 3 va fi dezvăluit pentru pieţele asiatice în data de 18 iulie.

Adaptat pentru anul 2018, Huawei Nova 3, preia din trăsăturile vârfului de gamă P20, încercând să convingă cu un pachet echilibrat de dotări şi un preţ mai bun. Din lista preliminară cu specificaţii aflăm că noul smartphone vine cu un ecran FullView de 6.3”, suportând rezoluţie Full HD+ (2340×1080 pixeli). Suficient de puternic pentru folosire intensă, Nova 3 dispune de un 6GB memorie RAM şi chipsetul Kirin 970. Acesta oferă procesor octa-core alcătuit dintr-un cluster de înaltă performanţi cu 4 nuclee Cortex-A73 la 2.4GHz şi cluster cu 4 nuclee Cortex-A53 la 1.8GHz, optimizat pentru folosirea eficientă a bateriei de 3750 mAh. Telefonul mai dispune de 128GB memorie internă şi tehnologia exclusivă Super Charge, specifică telefoanelor Huawei.

Pasionaţii de fotografie sunt răsfăţaţi cu un sistem dual camera performant, identic celui folosit cu modelul Honor 10: senzor RGB de 16MP şi lentile f/1.8, alăturat unui senzor monocrom de 24MP responsabil cu obţinerea unor imagini cât mai clare.

Optimizată pentru poze tip portret, camera frontală primeşte senzor optic de 24MP, asistat cu un modul de 2MP responsabil cu aplicarea efectelor bokeh.

Cu dimensiuni 157 x 73.7 x 7.3 mm şi o greutate de 166 grame, Huawei Nova 3 este puţin mai mare şi mai greu decât vârful de gamă P20.

Destinat pieţelor asiatice, Huawei Nova 3 este livrat cu versiunea Android 8.1, personalizată folosind interfaţa EMIUI. Huawei nu oferă alte informaţii privind disponibilitatea acestui model în pieţele europene, sau posibilitatea lansării unei ediţii Android One, cu versiune de Android nemodificată.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult