i-mate Ultimate 8150 – un PDA business aproape perfect

19.02.2008
i-mate Ultimate 8150 – un PDA business aproape perfect
i-mate Ultimate 8150 – Construcţie

Construcţie

Casca este plasată central deasupra ecranului şi este încadrată de două LED-uri de status. Suportul 3G este subliniat de camera VGA frontală. Tastatura a fost considerată de mulţi ca fiind neinspirată şi nu îi putem condamna. Butoanele sunt mari, dar prea puţin sau aproape deloc delimitate. Utilizarea cu o singură mână este posibilă cu ajutorul joystick-ului plasat asimetric pe tastatură, dar şi cu jog-ul de pe latura stângă. Am fost chiar plăcut surprinşi să descoperim că cele două metode se pretează fiecare în parte pentru folosirea cu o anumită mână, stângacii nefiind dezavantajaţi.

i-mate Ultimate 8150

Stilus-ul telescopic este amplasat pe latura stângă, în partea superioară, o locaţie mai mult sau mai puţin inspirată. Pe aceeaşi latură, alături de jog-ul menţionat, mai pot fi găsite o tastă de revenire sau închidere aplicaţie, slotul microSD şi un buton de iniţializare rapidă a conexiunii Wi-Fi. Pe latura opusă au fost plantate portul miniUSB şi cel de date, precum şi declanşatorul pentru camera foto. Butonul de pornire/oprire se găseşte alături de portul infraroşu pe latura superioară, iar microfonul a fost plasat central pe latura inferioară.

i-mate Ultimate 8150

Capacul care acoperă compartimentul bateriei este metalic şi acoperă cea mai mare parte a feţei posterioare. Deasupra lui sunt aliniate de la stânga la dreapta difuzorul, oglinda pentru camera foto, LED-ul care ţine loc de blitz şi camera foto. Per ansamblu, construcţia a lăsat o impresie foarte bună, iar cei care nu au pretenţii prea mari legate de design nu cred că vor fi dezamăgiţi.

i-mate Ultimate 8150

Urmărește Go4IT.ro pe Google News