Iată cum funcţionează sistemul mecanic de glisare de pe OPPO Find X

04.07.2018
Iată cum funcţionează sistemul mecanic de glisare de pe OPPO Find X

OPPO Find X este de departe cel mai impresionant smartphone al momentului, fiind primul model cu ecran complet şi fără margini, care integrează şi recunoaşterea facială 3D de genul Face ID. Sistemul „periscop” care glisează automat în sus şi în jos este însă o enigmă pentru mulţi, însă deja există un ghid de dezasamblare care dezvăluie toate secretele ascunse în corpul acestui model.

Inginerii OPPO au reuşit să creeze ceva cu adevărat inovator cu Find X. „Periscopul” este o componentă aproape complet separată de telefon, aici fiind găzduite foarte multe componente, într-un spaţiu foarte mic. Avem cele trei camere (una frontală şi două principale), camera pentru recunoaştere facială cu tot cu proiector laser, un difuzor şi restul de componente care asigură mişcarea în sus şi în jos. OPPO susţine că motoraşul poate asigura peste 300.000 de mişcări complete, cel mai probabil acesta putând funcţiona mult mai mult în realitate.

Sistemul de glisare foloseşte acest motoraş şi două şine cu „amortizoare” (câte una pe fiecare parte) pentru a asigura o mişcare precisă şi lină de fiecare dată. Cablurile care fac legătura între periscop şi telefon sunt de asemenea piese în mişcare, care ar putea ceda în timp, însă nu înaintea altor componente mai fragile.

În cazul în care nu ştiaţi, OPPO Find X este un smartphone de top care se va lansa în luna august la preţul de 999 euro în varianta normală şi la 1699 euro într-o variantă specială „Lamborghini Edition”. Telefonul integrează un chipset Snapdragon 845, 8 GB memorie RAM, acumulator de 3.730 mAh şi un display de 6,4” bazat pe tehnologie OLED, curbat la margini şi cu rezoluţie Full HD+.

Puteţi admira întregul ghid de dezasamblare pe MyFixGuide unde pot fi admirate toate componentele interioare, cât şi detalii despre acestea.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult