În ciuda anulării seriei Nokia X, Microsoft lansează un update pentru aceasă platformă

29.07.2014
În ciuda anulării seriei Nokia X, Microsoft lansează un update pentru aceasă platformă

Chiar dacă Microsoft a declarat că va renunţa la seria de telefoane Nokia X, utilizatorii nu ar trebui să se întristeze prea tare, întrucât suportul pentru această platformă continuă conform planului. Dovada este cel mai nou update adresat telefoanelor X, X+ şi XL, care adaugă o serie de funcţii noi, prezente deja pe modelul X2, lansat în urmă cu câteva luni.

Nokia X

Probabil cea mai utilă funcţie adusă sistemului de operare de pe Nokia X este app switcher-ul, care permite tranzitarea de la o aplicaţie la alta. Accesul se face printr-o glisare de sus în jos în partea superioară a ecranului, unde există acum butonul „app switcher”. Atunci când este activată noua funcţie, fiecare aplicaţie este afişată sub forma unui card care poate fi închis prin simpla apăsare a butonului X. Atingerea oricărui card face tranziţia la aplicaţia respectivă. Este un sistem de multitasking asemănător cu ceea ce am întâlnit şi în alte sisteme de operare mobile precum WebOS, Windows Phone şi anumite skin-uri de Android.

Alături de app switcher vin şi câteva servicii Microsoft precum OneNote, Outlook.com şi OneDrive. Acestea completează lista de aplicaţii oficiale care până acum includea doar Skype, serviciu disponibil încă de la lansarea platformei Nokia X.

Şi magazinul de aplicaţii Nokia Store a primit mici îmbunătăţiri. Acesta poate acum să ruleze căutări inclusiv în magazine third-party, există opţiunea de a descărca aplicaţii cu un singur click, iar widget-ul Spotlight de pe ecranul implicit poate ajuta la descoperirea de noi aplicaţii.

Toţi utilizatorii de Nokia X vor primi o notificare de actualizare, însă cei care nu au răbdare până apare pot să facă update-ul manual din meniul Settings> About phone> System Updates> Check Now. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult