iPhone 12 Pro şi Pro Max ar putea primi upgrade de RAM. Modelul iPhone 12 standard ar putea rămâne la 4 GB

25.11.2019
iPhone 12 Pro şi Pro Max ar putea primi upgrade de RAM. Modelul iPhone 12 standard ar putea rămâne la 4 GB

Seria iPhone 11 a pus Apple înapoi pe un trend ascendent în materie de vânzări de smartphone-uri, însă seria iPhone 12 este aşteptată pentru a întoarce compania la gloria de altă dată. În afară de un design nou, inspirat de iPhone 4 şi 5, acesta ar trebui să ofere şi hardware nou, precum un chipset mai puternic, ecrane îmbunătăţite şi conectivitate 5G. Se pare însă că Apple va upgrada şi alte aspecte ale telefoanelor sale, precum memoria RAM, care a rămas neschimbată de la generaţia XS la 11.

Conform analistului Blayne Curtis de la Barclays (care a oferit informaţii ce au putut fi verificate despre produse Apple înainte de lansare şi în trecut), Apple pregăteşte un upgrade de memorie RAM pentru telefoanele din 2020. Este vorba despre iPhone 12 Pro şi iPhone 12 Pro Max, care vor fi echipate cu 6 GB memorie RAM, faţă de cei 4 GB memorie pe care îi folosesc în prezent modelele 11 Pro şi 11 Pro Max. Acest upgrade de 50% va permite dezvoltatorilor de aplicaţii să realizeze aplicaţii mai complexe şi dezvoltatorilor de jocuri să ofere o grafică 3D îmbunătăţită, întrucât memoria RAM este comună între procesor şi cipul grafic.

Din păcate însă pentru cei care preferă întotdeauna modelul iPhone de bază, se pare că iPhone 12 nu va fi îmbunătăţit la acest capitol. Chiar dacă va primi noul chipset şi probabil un design modernizat, modelul standard va rămâne cu 4 GB memorie RAM, spune Curtis. Acesta ar putea fi însă primul iPhone „ieftin” echipat cu ecran OLED, după 13 ani în care toate variantele de bază au fost oferite cu ecrane LCD. De altfel, nici camera 3D TOF, pe care o aşteptăm pe iPhone 12 Pro şi nici funcţionalitatea 5G nu sunt aşteptate pe iPhone 12.

Au apărut şi câteva noi zvonuri despre iPhone SE2, sau mai degrabă relansarea lui iPhone 8 sub forma unui model de bază mai ieftin. Acesta ar putea intra în producţie în luna februarie şi va păstra design-ul iPhone 8 intact, cu ecran LCD de 4,7” şi buton home cu senzor de amprentă Touch ID. Acesta va integra chipset-ul Apple A13, acelaşi care se regăseşte în iPhone 11 şi 11 Pro şi va folosi 3 GB memorie RAM. Lansarea este aşeptată în luna martie, cel mai probabil alături de noi tablete iPad Pro, care ar putea fi upgradate după un an şi jumătate pe piaţă, cât şi noi laptop-uri MacBook Pro şi Air, cu tastatura nouă, de pe modelul de Pro de 16” lansat săptămâna trecută.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult