iPhone 3GS se relansează pe piaţa din Coreea de Sud

18.06.2018
iPhone 3GS se relansează pe piaţa din Coreea de Sud

iPhone 3GS s-a lansat în urmă cu nouă ani, fiind deja considerat o relicvă a începuturilor smartphone-ului modern, aşa că ne-am mira să găsim un astfel de dispozitiv pe rafturile unui magazin sau operator telecom. Se pare însă că SK Telink, cea mai mare companie telecom din Coreea de Sud, va pune la vânzare cel de-al treilea smartphone Apple la sfârşitul lunii, întrucât a găsit un lot vechi nevândut într-un depozit. Colecţionarii ar putea fi interesaţi de acest model, întrucât va fi vândut la un preţ foarte mic şi fără contract.

iPhone 3GS a fost lansat în vara anului 2009 şi era disponibil la acel moment exclusiv prin operatori telecom la preţuri care porneau de la 99 de dolari cu un contract mare. SK Telink va pune telefonul la vânzare la un preţ de numai 44.000 won, adică 41 de dolari americani, însă stocurile vor fi foarte limitate. Având în vedere că poţi găsi un iPhone 3GS la mâna a doua cu urme serioase de utilizare şi chiar ecrane crăpate pentru un preţ similar, oferta operatorului din Coreea de Sud este chiar atractivă pentru cei care sunt în căutarea unui astfel de model.

Telefonul de la Apple este însă depăşit cam din toate punctele de vedere în zilele noastre. Vine cu un ecran de 3,5” cu rezoluţie sub VGA (480 x 320 pixeli), integrează un chipset single-core Cortex-A8 la 600 MHz, vine cu opţiuni de stocare de 8, 16 sau 32 GB şi integrează doar 512 MB memorie RAM. Camera foto de 3 megapixeli nu are stabilizare şi oferă o deschidere a diafragmei la valoare f/2.8, iar filmarea este limitată la rezoluţie 480p. Construcţia sa din plastic pe partea din spate este de asemenea ceva ce nu prea mai vedem pe piaţă în zilele noastre. Nu în ultimul rând, ultima versiune de iOS compatibilă cu acesta este iOS 6.1.6, care încă folosea vechiul design cu pictograme „skeumorfice”.

Probabil că cei care vor cumpăra această „vechitură” nu o vor lua pentru a o utiliza în viaţa de zi cu zi, ci pentru a păstra o bucată din istoria smartphone-urilor în condiţii bune.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult