iPhone 5, un eşec pentru Apple? Compania reduce comenzile pentru ecrane LCD

iPhone 5, un eşec pentru Apple? Compania reduce comenzile pentru ecrane LCD

Apple aproape că a înjumătăţit comenzile de ecrane LCD pentru iPhone 5 trimise furnizorilor de componente, în răspuns faţă de cererea slabă înregistrată cu actualul model iPhone.

iPhone 5, un eşec pentru Apple? Compania reduce comenzile pentru ecrane LCD

Potrivit publicaţie japoneze Nikkei, Apple a cerut principalilor săi furnizori de ecrane LCD – Japan Display Inc, Sharp Corp şi partenerul coreean LG Display Co Ltd – să reducă volumul de ecrane livrate la aproximativ 65 milioane exemplare către finalul anului trecut.

Mai mult decât atât, Japan Display, una dintre fabricile în care Apple a investit masiv pentru producerea de telefoane iPhone şi-ar putea reduce activitatea cu 70% – 80%, comparat cu lunile octombrie – decembrie. Suplimentar, una dintre fabricile Sharp dedicate producerii de ecrane LCD pentru iPhone 5 va reduce volumul de producţie în lunile ianuarie şi februarie cu aproximativ 40 %, răspunzând cererii în scădere faţă de intervalul octombrie – decembrie.

În timp ce unii specialişti explică reducerea comenzilor de ecrane ca fiind o etapă pregătitoare pentru lansarea unui nou model iPhone, reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect. Fiind binecunoscute problemele cu care s-a confruntat iPhone 5 la momentul lansării şi eşecul înregistrat cu sistemul iOS 6 care ar fi trebui să-i pună în valoare calităţile, posibilitatea unor vânzări sub aşteptări pentru iPhone 5 nu ar fi chiar atât de improbabilă pentru Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult