iPhone 6 Plus are cel mai bun display LCD dintr-un smartphone

24.09.2014
iPhone 6 Plus are cel mai bun display LCD dintr-un smartphone

Fiind lansate cu doar câteva zile în urmă, smartphone-urile iPhone 6 şi 6 Plus sunt acum în atenţia tuturor. Dup ce au fost supuse la teste de anduranţă fizică şi la benchmark-uri  de performanţă pentru a le compara cu alte dispozitive, a venit momentul să vedem şi cât de bune sunt display-urile incluse în noile telefoane Apple.

DisplayMate Technologies, companie specializată în teste şi diagnistic pentru panouri de afişare, a supus ambele telefoane la testele obişnuite şi au dat un verdict: display-ul de pe iPhone 6 Plus este cel mai bun display bazat pe tehnologia LCD disponibil pe piaţă. Acesta este cel de-al doilea telefon care a reuşit să atingă performanţa de a primi calificativul verde la toate categoriile.

Categoriile la care a ieşit în faţă sunt claritate, intensitatea culorilor, acurateţea culorilor şi a contrastului, performanţa în lumină ambientală, unghiuri de vizualizare şi multe altele. De asemenea, display-ul din iPhone 6 a primit tot calificativul verde în toate categoriile, în afară de rezoluţie, unde cei 1334 x 750 pixeli i-au adus calificativul galben.

Cu toate acestea, nici iPhone 6 şi nici iPhone 6 Plus nu au cel mai bun display care se găseşte întrun smartphone. Acest titlu rămâne la Samsung, cu display-ul Super AMOLED integrat în modelul Galaxy Note 4. Acesta este singurul panou care depăşeşte oferta Apple, oferind posibilitatea de a afişa mai multe game de culori. Odată setat cosrespunzător, acesta  este telefonul mobil cu cele mai apropiate culori de standardul sRGB.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult