iPhone 6 şi 6 Plus s-au vândut în peste 10 milioane de exemplare

iPhone 6 şi 6 Plus s-au vândut în peste 10 milioane de exemplare

Apple şi-a doborât din nou recordul de vânzări pentru primul week-end de disponibilitate a unui nou model de iPhone. Tim Cook, CEO al companiei, a dezvăluit că aceasta a fost cea mai de succes lansare de iPhone de până acum, fiind livrate peste zece milioane de unităţi. Acesta a declarat că ar fi putut vinde mai multe unităţi dacă ar fi existat stocuri mai mari.

Aparent, compania nu a putut să acopere cererea clienţilor, unii fiind nevoiţi să aştepte până la livrarea următorului transport. Aceste zece milioane de unităţi au fost vândute în cele zece ţări selectate pentru primul val, urmând ca pe 26 septembrie noile modele de iPhone să ajungă în alte 20 de ţări, printre care se regăsesc Austria, Belgia, Turcia, Rusia, Norvegia, Olanda, Spania, Suedia, Taiwan, Emiratele Arabe şi elveţia, printre altele. România pare să nu fie inclusă nici în cel de-al doilea val de ţări, ceea ce sugerează că telefonul va fi disponibil aici mai degrabă spre sfârşitul toamnei, iar Apple se aşteaptă să poată livra iPhone 6 şi 6 Plus în 115 ţări înainte de sfârşitul lui 2014.

Acesta este al doilea an consecutiv în care Apple lansează două noi modele de iPhone simultan. Anul trecut, compania a adus pe piaţă iPhone 5S, o versiune cu hardware îmbunătăţit a modelului precedent, cât şi iPhone 5C, un model mai ieftin, care includea hardware-ul vechiului 5. iPhone 6 şi 6 Plus oferă hardware aproape identic la interior, performanţele lor fiind foarte apropiate. Diferenţa se vede însă în aplicaţii 3D, unde rezoluţia ridicată a lui iPhone 6 Plus poate afecta performanţa, cât şi în cazul duratei de viaţă a bateriei.

Dacă vânzările continuă în acest ritm, este posibil să avem de a face din nou cu cel mai bine vândut model de iPhone de până acum, o distincţie pe care fiecare generaţie precedentă a atins-o. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult