iPhone 7 ar putea primi o cameră foto mai subţire şi dungi pentru antene mai discrete

03.02.2016
iPhone 7 ar putea primi o cameră foto mai subţire şi dungi pentru antene mai discrete

Este destul de clar că anul acesta vom primi un iPhone cu design diferit faţă de cel de pe modelele 6 şi 6S. Am tot auzit informaţii neoficiale despre hardware-ul intern al telefonului, însă acum aflăm pentru prima dată ce diferenţe se vor vedea la exterior. Se pare că Apple a auzit criticile legate de spatele telefoanelor din generaţia curentă, încercând cu iPhone 7 să ofere un aspect mai plăcut privirilor.

Noile detalii vin de pe site-ul Macrumors.com, care susţine că a primit informaţii din partea unei surse anonime despre noua generaţie de smartphone Apple. Cea mai importantă diferenţă va fi legată de camera foto, care va fi acum la nivel cu restul capacului din aluminiu. Se pare că Apple a găsit o metodă pentru a integra senzorul, obiectivul şi sistemul de stabilizare optică în carcasă, fără a fi necesară protuberanţa din jurul camerei. Nu este însă clar dacă acest design va fi prezent pe ambele modele (normal şi Plus), întrucât alte zvonuri sugerau utilizarea unui sistem cu două lentile pentru camera de pe iPhone 7 Plus.

Mai mult decât atât, dungile din plastic de pe spatele smartphone-urilor vor fi mai elegante, renunţând la liniile orizontale. Antenele vor acoperi doar marginile telefonului de sus şi de jos, lăsând restul capacului să fie acoperit cu o singură culoare. Imaginea realizată după aceste descrieri prezintă un smartphone cu un design similar în rest, însă cu un aspect mult mai elegant decât al smartphone-urilor Apple din prezent.

Este posibil ca iPhone 7 să nu fie totuşi un smartphone atât de diferit la exterior faţă de generaţiile precedente, ci mai degrabă o rafinare a designului. Probabil că integrarea unui display OLED, un procesor mai puternic şi o cameră foto mai performantă vor fi însă de ajuns pentru a convinge utilizatorii de iPhone 6 şi 6S să facă upgrade, chiar dacă dimensiunile şi restul elementelor de design vor rămâne în mare parte la fel. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult