iPhone 7, cu ecran OLED produs în fabricile Samsung?

Ştim deja despre chipsetul Apple A9 folosit în echiparea telefoanelor iPhone 6s că este produs în fabricile Samsung, respectiv TSMC, de aici rezultând şi un mic scandal legat de autonomia bateriei noului iPhone, mai bună sau mai proastă în funcţie de fabrica de unde provine respectivul chip. Însă potrivit dezvăluirilor făcute de surse apropiate companiei americane lucrurile s-ar putea complica şi mai mult, Apple incluzând pe lista furnizorilor de ecrane şi rivalul Samsung, recunoscut pentru expertiza pe care o are în domeniul ecranelor cu tehnologie OLED.

De data aceasta, pariul făcut cu Samsung ar putea să fie unul câştigător, ecranele OLED produse de compania sud-coreeană demonstrându-şi deja superioritatea în ce priveşte acurateţea culorilor redate şi eficienţa consumului de energie în condiţii normale de utilizare. În schimb, chiar dacă ecranul folosit pentru seria iPhone 6s oferă luminozitate maximă mai bună pentru un consum de energie mai mic decât ecranul folosit pentru Galaxy Note 5, scenariul se aplică doar în condiţii de soare puternic. În schimb, ecranele cu tehnologie OLED sunt mai eficiente dacă luminozitatea este reglată la un nivel mediu, iar tema de interfaţă este ajustată pentru a include mai multe porţiuni cu fundal negru.

Următoarea serie iPhone, echipată cu ecrane OLED produse de Samsung?

Comparate ecranelor LCD folosite în prezent, cele cu tehnologie OLED pot fi modelate în diverse forme cu mai multă uşurinţă, deschizând calea pentru lansarea unor modele iPhone cu ecran curbat, după exemplul dat deja de Samsung cu gama de telefoane Galaxy Edge.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat