iPhone 7 Pro: dual camera, Smart Connector şi căşti pe mufă Lightning

15.04.2016
iPhone 7 Pro: dual camera, Smart Connector şi căşti pe mufă Lightning

În timp ce zvonurile despre iPhone 7 vorbesc despre un smartphone mai subţire cu o baterie mai mare decât generaţia 6/6S, încep să apară zvonuri versiunea mai mare a acestuia. Este vorba despre iPhone 7 Pro, care va înlocui modelul Plus şi va beneficia de câteva capabilităţi exclusive. Se pare că acesta va fi singurul model care va integra două camere foto pe spate, versiunea standard fiind echipată cu un singur senzor foto şi un singur obiectiv.

Dar aceasta nu este singura diferenţă. Imaginile dezvăluite în urmă cu doar câteva săptămâni cu spatele unui iPhone 7 se pare că descriau modelul Pro, care vine cu Smart Connector în partea de jos a capacului, probabil pentru conectarea de accesorii inteligente precum huse, tastaturi sau pentru încărcare. Acest oirt a fost prima dată integrat pe iPad Pro şi este folosit pentru conectarea de tastaturi care nu necesită conectare prin Bluetooth şi nici nu trebuie încărcate, Smart Connector putând alimenta accesoriile ataşate.

Totodată, noile informaţii raportate de Mac Otakara sugerează că noile modele de iPhone vor avea carcase de dimensiuni similare cu generaţia 6/6S, diferenţele vizuale importante fiind dungile pentru antene de pe spate, care vor fi vizibile doar sus şi jos. Camera foto de pe modelul Plus/Pro va asigura icompatibilitatea cu accesorii deja existente, iar căştile jack vor fi înlocuite cu unele care se conectează prin mufa Lightning.

Cu toate acestea, Apple nu va oferi difuzoare stereo pe iPhone 7, spaţiul ocupat de jack-ul audio fiind lăsat gol. Odată cu această mişcare, Apple va oferi spre vânzare căşti Bluetooth, care vor putea fi încărcate folosind Smart Connector-ul. Nu este clar dacă acest conector va fi prezent şi pe iPhone 7 standard. Contrar zvonurilor mai vechi, modelul iPhone 7 Pro va păstra display-ul de 5,5”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult