iPhone 8 ar putea integra un display OLED de 5,8″ în corpul unui iPhone standard, de 4,7″

16.02.2017
iPhone 8 ar putea integra un display OLED de 5,8

Nu trec prea multe zile fără noi zvonuri despre următorul iPhone, de data aceasta detaliile fiind publicate de către analistul Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, care de obicei comentează pe baza surselor sale apropiate de proiectele Apple. Acesta susţine că iPhone 8 (sau iPhone X, cum mai este numit de alte surse) sugerează că nul model va beneficia de un ecran mai mare, însă va fi destul de compact în design. De asemenea, butonul home va fi înlocuit cu o suprafaţă tactilă, care va face parte din ecran.

Conform informaţiilor dezvăluite de Kuo, noul iPhone 8 va fi realizat în jurul unui display OLED de 5,8” fără margini pe laterale. Astfel, telefonul va putea fi chiar mai mic decât iPhone 6 şi 7 în varianta standard, în ciuda diagonalei display-ului cu mult mai mare. Se pare însă că nu toată suprafaţa display-ului va putea fi folosită de către aplicaţii. În partea de jos, iOS va primi o zonă pentru butoane virtuale numită „function area”. Aici va fi regăsită funcţionalitatea butonului Home şi probabil că vor fi implementate noi metode de control pentru funcţii ale aplicaţiilor.

Kuo susţine că noul model de iPhone va afişa o rezoluţie de 2.800 x 1.242 pixeli, dintre care doar o suprafaţă de 5,15” cu rezoluţie de 2.436 x 1125 pixeli va fi utilizată în aplicaţii. Această decizie pare cel puţin ciudată şi este probabil cea mai greu de crezut parte a acestor informaţii. Acelaşi raport sugerează că senzorul de amprentă TouchID va fi eliminat complet (în ciuda zvonurilor despre integrarea sa în display), Apple optând pentru alte metode de autentificare biometrică precum scanarea irisului şi recunoaşterea trăsăturilor feţei. Faptul că noul telefon va avea un corp mai mic decât iPhone-urile din gama Plus nu înseamnă însă că autonomia va fi comprimisă.

Se pare că Apple va adopta un nou proces de fabricaţie pentru placa de bază, care va ajuta la miniaturizarea acesteia. Spaţiul în plus din carcasă va fi ocupat de baterie, aceasta oferind o capacitate similară cu cea de pe modelele iPhone Plus, într-o construcţie de dimensiunile unui iPhone normal.

În cele din urmă, Kuo confirmă încă odată preţul de aproximativ 1.000 de dolari (sau chiar mai mare) al telefonului şi sugerează că restul gamei de telefoane va fi „plictisitoare”. Probabil că este vorba despre o reîmprospătare hardware a gamei iPhone 7 la 7S, cu procesor mai puternic, cameră mai bună şi acelaşi design consacrat. Conform estimărilor KGI Securities, Apple va livra în cea de-a doua jumătate a lui 2017 aproximativ 100 de milioane de iPhone-uri, dintre care 60% ar putea fi modelul high-end echipat cu display OLED. Se pare însă că nu vor fi două variante ale lui iPhone 8, cum au sugerat alte raporturi în trecut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult