iPhone 8 şi 8 Plus vor fi disponibile în curând şi pe roşu în ediţie (PRODUCT)RED

10.04.2018
iPhone 8 şi 8 Plus vor fi disponibile în curând şi pe roşu în ediţie (PRODUCT)RED

Apple are un parteneriat foarte vechi cu organizaţia (PRODUCT)RED, lansând în trecut mai multe iPod-uri în ediţie specială cu finisaje roşii. Anul trecut, iPhone 7 a fost primul smartphone din această gamă de produse speciale, iar acum, la jumătate de an de la lansarea lui iPhone 8, avem parte şi de o variantă specială a acestuia. Întrucât (PRODUCT)RED este o organizaţie caritabilă care doreşte să combată SIDA, o parte din banii pe care clienţii îl vor plăti pe telefon vor merge spre tratamentele celor bolnavi, cât şi spre cercetare pentru a găsi un leac.

iPhone 8 şi iPhone 8 Plus vor fi disponibile începând cu data de 13 aprilie în ofertele magazinelor partenere Apple, telefoanele având o culoare distinctivă. Rama din aluminiu este de o culoare roşie mată, în timp ce spatele din sticlă beneficiază de o culoare puţin mai stridentă, suprafaţa fiind lucioasă. Butoanele şi rama din jurul camerelor sunt de asemenea roşii, în timp ce rama din jurul display-ului este de culoare neagră.

Această decizie pare să fi fost făcută în urma feedback-ului fanilor, care au criticat iPhone 7 şi 7 Plus în variantă (PRODUCT)RED pentru că veneau cu ramă albă. Contrastul dintre negru şi roşu este mult mai atrăgător din punct de vedere estetic, mulţi dintre cei care au ales iPhone 7 în versiune roşie modificându-şi dispozitivul cu un ecran de la un model negru, pierzând garanţia şi rezistenţa la apă în acest proces. Aceştia nu vor mai avea motive de a desface telefonul pentru varianta nouă de iPhone roşu.

O versiune specială pentru iPhone X nu a fost anunţată şi probabil că nici nu va exista. Deja costurile de producţie pentru acest model sunt foarte ridicate, iar introducerea unei linii noi de asamblare pentru carcasă probabil că ar însemna o ridicare şi mai mare a costurilor. Cei care vor să susţină lupta împotriva SIDA dar care au deja iPhone X, pot cumpăra acum o husă de tip „folio” din piele de culoare roşie, care protejează atât spatele, cât şi display-ul telefonului.

Preţurile pentru noile modele de iPhone în noua culoare nu s-au schimbat, deci dacă încă nu aţi cumpărat un iPhone din generaţia curentă şi aveaţi în plan să faceţi asta, nu vor exista piedici în plus.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult