iPhone 8, un smartphone mai rezistent decât pare [VIDEO]

22.09.2017
iPhone 8, un smartphone mai rezistent decât pare [VIDEO]

Acoperit cu sticlă pe ambele laturi, iPhone 8 pare mult mai fragil decât predecesorul iPhone 7, aspectul delicat şi suprafeţele lucioase anunţând un an profitabil pentru furnizorii de accesorii şi carcase de protecţie. Păstrând tradiţia, specialiştii în distrugere ai canalului YouTube JerryRigEverything au trecut un exemplar iPhone 8 printr-o serie de teste menite să demonstreze anduranţa noului produs Apple, iar rezultatele sunt încurajatoare.

Cu preţ începând de la 700 euro în pachet retail, iPhone 8 este un produs ferm ancorat la gama premium, iar finisajele oferite nu dezamăgesc.

Acoperit cu sticlă Gorilla Glass 5, ecranul lui iPhone 8 este ferit de zgârieturi în majoritatea situaţiilor, însă rezistenţa evaluată la nivelul 6 pe scara Mohs impune unele precauţii atunci când mergem la plajă, contactul cu particulele abrazive de nisip putând lăsa zgârieturi fine.

Potrivit Apple, o protecţie şi mai bună este oferită de lentila camerei foto, protejată folosind sticlă cu strat de safir. În practică, duritatea materialului este la acelaşi nivel 6, alunecarea telefonului pe suprafaţa unei mese prăfuite putând lăsa surprize neplăcute.

Şi panoul din sticlă aplicat pe spatele carcasei oferă protecţie rezonabilă la zgârieturi, însă beneficiul principal este rezistenţa structurală mult îmbunătăţită, şansele ca iPhone 8 să fie îndoit accidental la purtarea în buzunare strimte fiind practic nule.

Cât despre riscul de fisurare a suprafeţelor din sticlă în urma căzăturilor pe asfalt, designul lui iPhone 8 prevede o ramă intermediară cu rol de absorbţie a şocurilor primite din lateral, care ar trebui să reducă numărul vizitelor la centrul de service. Confecţionată din plastic moale, aceasta este inserată la îmbunarea panourilor din sticlă cu rama metalică.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult