iPhone SE: Go4it a transmis, în format LIVE TEXT, lansarea noului smartphone Apple cu ecran de 4 inci

21.03.2016
iPhone SE: Go4it a transmis, în format LIVE TEXT, lansarea noului smartphone Apple cu ecran de 4 inci

iPhone SE: Go4it.ro a transmis, în format LIVE TEXT, lansarea noului smartphone Apple cu ecran de 4 inci. iPhone SE are un design similar cu cel al iPhone 5S, cu carcasă realizată din aluminiu. Smartphone-ul a fost lansat fără o caracteristică importantă prezentă pe iPhone 6S. Este vorba de 3D Touch. Tehnologia, care a debutat pe Apple Watch, măsoară presiunea aplicată pe displayul telefonului astfel că utilizatorii pot activa noi funcţii în cadrul sistemului de operare şi al aplicaţiilor.

Noul iPhone SE are ecran cu o rezoluţie de 1.136×640 pixeli (326 ppi), procesor Apple A9 şi (probabil) 2GB RAM. Capacitatea de stocare internă este de 16 sau 64GB. Camera de pe noul smartphone este cea de 12 MP de pe iPhone 6S, capabilă să filmeze la calitate 4K. Camera frontală este de doar 1,2 MP. 

Cea mai ieftină versiune de iPhone SE (16 GB) va costa 400 de dolari, iar cea cu capacitate de stocare internă de 64 GB – 500 de dolari. Terminalul dispune de suport pentru Apple Pay şi Live Photos.

Din păcate, Apple nu renunţă la obiceiul de a lansa dispozitive cu capacitate de stocare internă de 16 GB, în ciuda faptului că smartphone-urile sale dispun acum de camere capabile să filmeze 4K şi nu au suport pentru card micro-SD. 

Smartphone-ul va fi disponibil la pre-comandă începând cu 24 martie, iar livrările vor începe pe 31 martie. Într-un final, iPhone SE va fi lansat în peste100 de ţări. 

Apple a lansat, cu ocazia evenimentului, o tabletă iPad Pro mai mică, cu ecran de 9,7 inci, actualizarea iOS 9.3 şi o serie de noi brăţări pentru Apple Watch

iPhone SE – Go4it a transmis în format LIVE TEXT lansarea:

UPDATE 1: Tim Cook anunţă peste 1 miliard de dispozitive Apple în uz în întreaga lume. Se face trecerea la Apple Watch, „ceasul inteligent numărul unu în lume”, potrivit şefului Apple. Circa o treime dintre posesorii de Apple Watch schimbă brăţările acestuia cu regularitate. Compania anunţă noi modele de brăţări şi una dintr-un nou material – nailon ţesut. De astăzi, cel mai ieftin smartwatch Apple costă 300 de dolari. 

UPDATE 2: Se trece la Apple TV, pentru care Cook spune că sunt disponibile peste 5.000 de aplicaţii. Se ajunge în sfârşit la iPhone. Compania a vândut 30 milioane de iPhone-uri cu ecran de 4 inci în 2015, de aceea acum lansează un nou model cu un astfel de display – iPhone SE

UPDATE 3: Carcasa iPhone SE este realizată din aluminiu, iar desidgnul este similar cu cel al iPhone 5S. Terminalul are procesor Apple A9, un GPU de trei ori mai puternic decât 5S şi cameră de 12 MP care poate captura video la calitate 4K. iPhone SE dispune de model LTE Cat. 4 (150 Mbps), 433Mbps 802.11ac Wi-Fi şi sistem de securitate cu amprentă TouchID. Terminalul nu dispune de 3D Touch, o caracteristică importantă de pe iPhone 6S. 

UPDATE 4: Cea mai ieftină versiune iPhone SE va costa 400 de dolari, iar cea mai scumpă 500 de dolari. Smartphone-ul va fi disponibil începând cu 31 martie, iar pre-comenzile încep pe 24 martie. Până la sfârşitul lunii mai, iPhone SE va fi disponibil în peste 100 de ţări. În imaginea de mai jos vedeţi primul val de ţări în care terminalul va ajunge:

UPDATE 5: Compania a lansat şi iOS 9.3, care vine cu actualizări mici, dar folositoare. Printre acestea se numără: notiţe care pot fi protejate cu parole, un serviciu Apple News actualizat (include articole de top şi selecţii ele editorilor) şi o aplicaţie Carplay actualizată şi ea cu puncte de interes aflate în apropiere şi sugestii pentru melodii. Dar, poate cea mai interesantă caracteristică este Night Shift, care seara afişează culori mai calde şi mai prietenoase cu ochii, astfel încât utilizatorilor să le fie mai uşor să adoarmă după ce au folosit dispozitivul mobil. Este o tehnologie similară cu f.lux

UPDATE 6: Se trece la iPad şi se prezintă o versiune mai mică de iPad Pro, cu ecran cu diagonala de 9,7 inci. Potrivit unui reprezentant Apple, dispozitivul este suficient de mare pentru a-ţi face treaba pe el şi suficient de portabil pentru a-l lua oriunde. iPad Pro foloseşte acelaşi procesor A9X ca versiunea mai mare a tabletei, dispune de 4 difuzoare, display cu 25% mai luminos decât iPad Air 2 şi oferă suport pentru Apple Pencil.

UPDATE 7: La fel ca iPhone SE, noua tabletă iPad Pro are cameră cu senzor de 12 MP, capabilă să înregistreze video la calitate 4K. Cea mai ieftină versiune (de 32 GB) va costa 600 de dolari, iar cea mai scumpă (de 128 GB) 750 de dolari. Există şi o versiune specială cu capacitate de stocare internă de 256 GB care costă 900 de dolari. Pre-comenzile încep pe 24 martie, iar livrările încep pe 31 martie. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult