iPhone SE2 ar putea fi un upgrade minor. Acesta ar putea renunţa la jack-ul audio

iPhone SE2 ar putea fi un upgrade minor.  Acesta ar putea renunţa la jack-ul audio

iPhone SE2 este probabil cel mai enigmatic smartphone din ultima vreme. În ciuda faptului că auzim despre acesta de aproape un an deja, nu avem nici măcar o fotografie spion la îndemână, iar detaliile care ajung online spun lucruri diferite, în funcţie de sursă. Publicaţia japoneză Mac Otakara susţine însă că are informaţii despre acest model direct de la producătorii de accesorii care au participat la târgul Global Sources Mobile Electronics din Hong Kong.

Conform Mac Otakara, noul iPhone SE2 nu va fi un telefon atât de diferit la exterior pe cât ne-am aştepta. În timp ce forma telefonului va rămâne în parte parte la fel, acesta va fi încă un model iPhone care renunţă la jack-ul audio de 3,5 mm. La interior va primi un upgrade la care ne aşteptam deja, adică integrarea unui chipset Apple A10 Fusion, acelaşi care se regăseşte în iPhone 7, 7 Plus şi acum în noul iPad de 9,7”. Acest upgrade va asigura performanţă îmbunătăţită cu 40% şi compatibilitate cu noile standarde foto şi video HEIF şi HEVC, care oferă compresie mai eficientă, materialele înregistrate ocupând astfel mai puţin spaţiu.

Există şi informaţii despre integrarea tehnologiei de încărcare wireless în micul telefon cu ecran de 4”, însă nu este nimic concret în acest moment. Conform producătorilor de accesorii, telefonul va fi lansat cândva în luna mai, însă sunt slabe şanse ca Apple să ţină un eveniment de lansare dedicat acestui model. Întrucât design-ul rămâne similar, iar capabilităţile sale vor fi oricum sub cele ale modelelor din prezent, probabil că acesta va fi anunţat printr-un comunicat de presă.

Întrucât Apple probabil că vrea să păstreze preţul de 350 de dolari la raft, noul telefon cu siguranţă nu va integra Face ID sau alte componente scumpe, precum un display OLED. În toamna acestui an, alături de noua generaţie de iPhone-uri, iPhone 6S este aşteptat să iasă din oferta Apple. Dacă iPhone SE2 va renunţa la jack-ul audio, începând cu luna septembrie, compania nu va mai avea în ofertă niciun telefon care să ofere această capabilitate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult