iPhone-ul „de buget” de anul acesta va păstra design-ul iPhone X, dar fără camera duală

iPhone-ul „de buget” de anul acesta va păstra design-ul iPhone X, dar fără camera duală

Conform zvonurilor, toate smartphone-urile Apple din 2018 vor fi lansate cu ecrane cu breton, fără buton Home, fără senzor de amprentă şi cu o construcţie din sticlă. Practic, vor fi variaţii ale design-ului iPhone X de anul trecut, iar de departe cel mai ciudat model va fi cel „mijlociu”, cu ecran mai mare decât iPhone X, dar cu capabilităţi reduse. În urma unor leak-uri recente, OnLeaks şi MySmartPrice au lansat câteva imagini ale unui model 3D cu presupusul iPhone de buget.

În ciuda faptului că telefonul arată aproape identic cu iPhone X judecând strict după imagini, se pare că noul iPhone mai „ieftin” va fi puţin diferit pe alocuri. La exterior putem observa lipsa unui sistem dual camera pe partea din spate, acesta fiind înlocuit cu o cameră obişnuită, similară cu cea de pe iPhone 8. Pe partea din faţă telefoanele sunt aproape identice, iar spatele pare să fie de asemenea acoperit cu sticlă, acest material sugerând că avem de a face cu încărcare wireless.

Ce nu poate fi observat în imagini este lipsa unui panou OLED, informaţiile disponibile în acest moment sugerând că Apple va opta pentru această variantă pentru un panou LCD, acesta urmând să fie ultimul iPhone fără ecran OLED. Tot la categoria elemente lipsă intră şi 3D Touch, funcţie pe care o regăseam de la iPhone 6S şi până în prezent pe toate modelele noi (în afară de iPhone SE).

Chiar şi cu ecran LCD şi o singură cameră, noul iPhone cu ecran de 6,1” ar putea fi o alternativă bună la modelele iPhone X şi X Plus care vor fi lansate alături de el anul acesta. În timp ce se zvoneşte că urmaşul lui iPhone X va fi identic în termeni de design şi dimensiuni cu modelul de anul trecut, modelul Plus va fi mai mare decât celelalte două cu ecran de 6,5” şi probabil o cameră triplă, asemeni Huawei P20 Pro.

Având în vedere că lansările de iPhone-uri noi sunt în luna septembrie de obicei, probabil că în curând noile modele vor intra în producţie, deci ne putem aştepta la noi leak-uri şi fotografii spion cu anumite componente alte acestora, care să confirme sau să infirme zvonurile de până acum.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult