Japonezii au lansat primul smartphone cu funcţie de scanare a irisului

Propusă ca metodă complementară pentru autentificare în aplicaţii şi autorizarea plăţilor electronice, funcţia de scanare a irisului debutează pe un smartphone produs pentru piaţa japoneză în urma parteneriatului semnat între operatorul local de telecomunicaţii NTT DoCoMo şi gigantul Fujitsu.

Cu nume complet Arrows NX F-04G, primul smartphone cu funcţie de scanare a irisului oferă un complement interesant de dotări: ecran QHD cu diagonală 5.2˝, 3GB memorie RAM şi 32GB spaţiu de stocare intern.

Livrat cu versiunea Android 5.0, telefonul are din păcate şanse minime de a fi oferit şi în afara pieţei locale, însă dacă tehnologia folosită pentru scanarea şi interpretarea trăsăturilor oculare se dovedeşte fiabilă şi suficient de sigură, putem aştepta să întâlnim funcţia de scanare a irisului şi pe alte produse ce vor fi lansate în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult