Japonezii lucrează la telefonul utilizat cu ochiul

26.06.2008
Japonezii lucrează la telefonul utilizat cu ochiul

Nu este o glumă. Japonezii chiar iau în serios un astfel de telefon, care în locul tastelor sau touchscreen-ului să accepte comenzi de la ochii utilizatorului. La originea acestui proiect stă cel mai important operator de telefonie mobilă nipon, NTT DoCoMo.

Deşi nu au apărut încă poze sau filme cu acest prototip, cei care l-au văzut îl descriu ca pe o pereche de căşti cu multe fire şi mufe. În interiorul lui se regăsesc diverşi senzori şi chipuri care monitorizează curentul electric produs de creier prin mişcarea ochilor.

De aici e simplu şi logic. Ca să foloseşti telefonul nu trebuie decât să mişti ochii în anumite direcţii. Însă câte tipuri de mişcări poţi realiza cu ochii pentru a apela toate funcţiile telefonului? Oare vei putea mişca ochii înatâtea sensuri încât să poţi da scroll în agendă, să reglezi volumul, să închizi, să intri pe Internet şi să te loghezi pe Google Reader?

Răspunsul se află dincolo de Oceanul Pacific sau în seria Brigada Diverse. Poate îţi aminteşti memorabila secvenţă în care Puiu Călinescu „îşi scrânteşte ochii” după ce consumă accidental droguri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News