Leagoo KIICAA MIX – cel mai ieftin smartphone cu ecran „fără margini” [REVIEW]

03.10.2017
Leagoo KIICAA MIX - cel mai ieftin smartphone cu ecran „fără margini” [REVIEW]
Prezentare

Parte din noul val de telefoane cu ecran „fără margini”, KIICAA MIX atrage atenţia cu ecranul său Full HD de 5.5”, care domină partea din faţă a carcasei.

Prezentare

Cu preţ mai mic de 110 dolari, Leagoo KIICAA MIX se înscrie într-un noul trend care pune accent pe creşterea suprafeţei de afişare renunţând cu totul la rama superioară. Efectul este obţinerea unui telefon ceva mai scund, dar şi cu unele compromisuri la partea de ergonomie. Spre exemplu, casca audio este mutată pe rama laterală, poziţionarea mai puţin ideală fiind compensată prin folosirea unui difuzor mai puternic. Camera frontală este mutată în colţul stânga-jos, unde poate fi obturată mai uşor în timp ce manevrăm telefonul. Oarecum problematică este însă absenţa senzorilor de proximitate şi lumină ambientală, cel dintâi folosit la auto-oprirea ecranului când ducem telefonul la ureche iar al doilea util pentru economisirea bateriei în momentele când nu este necesară folosirea unei luminozităţi ridicate a ecranului.

KIICAA MIX păstrează însă senzorul biometric la baza ecranului şi sistemul dual-camera la partea din spate. Pe lista dotărilor demne de menţionat intră şi scutul din sticlă minerală cu margini curbate, aplicat ecranului de tip LCD IPS şi conectorul USB-C la partea de jos. Încercând să se alinieze tendinţelor, Leagoo a renunţat la conectorul pentru căşti de tip jack, livrând în schimb un set hands-free care se conectează la portul USB-C.

Leagoo KIICAA MIX este un telefon dual-SIM care poate funcţiona simultan cu două cartele SIM, sau card microSD + cartelă SIM, extinzând memoria internă în cantitate de 32 GB. Sub capacul nedemontabil se află un acumulator de 2920 mAh, care poate fi încărcat în aproximativ o oră şi jumătate.

Livrat cu versiunea Android 7.0 într-o formă uşor modificată, Leagoo KIICAA MIX include doar un set minim de aplicaţii Google preinstalate, producătorul lăsând utilizatorului libertatea de a-şi personaliza telefonul după bunul plac. Singura modificare adusă versiunii de Android este aplicarea unui Launcher şi meniu personalizat de blocare a ecranului. Inspirat de seria iPhone, acesta vine cu un set de icon-uri viu colorate şi fără meniul AppDrawer, aplicaţiile instalate apărând direct pe ecran.

La o grosime de 7.9 mm şi greutate 158 grame, KIICAA MIX este un smartphone de mărime potrivită, ecranul de 5.5” încadrat de o ramă relativ îngustă nepunând probleme deosebite.

De apreciat este calitatea foarte bună a ecranului cu tehnologie IPS, acesta oferind deopotrivă luminozitate ridicată şi contrast peste medie. În lipsa unui set dedicat de taste capacitive, interfaţa Android este navigată cu ajutorul tastelor virtuale dispuse în partea de jos, ocupând o mică parte din spaţiul disponibil pentru afişare. Din fericire senzorul biometric poate oferi o alternativă la tasta Home, permiţând ascunderea tastelor virtuale.

Butoanele Power/Volum sunt plasate în dreapta ecranului, la nivelul degetului opozant.

KIICAA MIX vine cu sistem dual camera  (13MP + 2MP) şi mod SLR pentru obţinerea de portrete mai expresive, aplicând efecte de focalizare selectivă care nu sunt disponibile cu o cameră foto obişnuită. Modelul poate filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secundă prin camera principală, însă nu mai mult de rezoluţie HD  folosind camera frontală de 13MP.

Leagoo KIICAA MIX – specificaţii:

  • Ecran: 5,5”, 1920 x 1080 pixeli, IPS, 403 ppi
  • Sistem de operare: Android 7.0 (Leagoo OS 3.0)
  • Chipset: MT6750T, 28nm
  • Procesor: octa-core @1.5GHz (Cortex-A53)
  • Procesor grafic: ARM Mali-T860 MP2 650MHz
  • RAM: 3 GB
  • Memorie: 32 GB
  • Card: slot micro SD
  • Date: FDD-LTE: 800/850/900/1800/2100/2600MHz (Band 1,3,5,7,8,20), TDD-LTE: B40
  • WiFi: 802.11 b/g/n dual-band
  • Bluetooth: 4.0
  • USB: micro USB-C
  • Cameră foto: 13 MP + 2MP, autofocus, cu flash dual LED
  • Filmare video: FHD
  • Cameră foto frontală: 13 MP
  • Baterie: 2930 mAh (nedetaşabilă)
  • Dimensiuni: 141,7 x 7,58 x  7,9 mm
  • Greutate: 158 grame
  • Senzori: accelerometru, orientare, biometric
  • Altele: OTG, Battery saver, radio FM, receptor A-GPS

Disponibil exclusiv în carcasă neagră, KIICAA MIX este livrat împreună cu un adaptor AC 5V/2A, cablu USB, set handsfree cu fir, respectiv folie protecţie pre-aplicată pe ecran şi husă de protecţie din silicon transparent.

 

Părţi pozitive

Design compact şi ecran spaţios
Senzor de amprente şi conector USB-C
Acumulator de 2920 mAh, cu funcţie de încărcare rapidă
Dotări hardware peste aşteptări

Părţi negative

Fără ieşire pentru căşti, senzor de proximitate şi lumină ambientală
Casca audio poziţionată în lateralul carcasei

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult