LeEco a dezvoltat Cool S1 pentru Coolpad, un smartphone high-end pentru piaţa din China

20.12.2016
LeEco a dezvoltat Cool S1 pentru Coolpad, un smartphone high-end pentru piaţa din China

Problemele financiare ale LeEco le-a întâmpinat în urma expansiunii peste hotarele ţării de origine par să afecteze şi producţia de smartphone-uri. În loc să lanseze un nou model de smartphone sub brandul propriu, LeEco a produs un nou dispozitiv pentru compania chineză Coolpad. Cool S1 este un high-end nu foarte diferit de dispozitivele din seria Le Pro, cu hardware de top şi un preţ accesibil, într-un corp realizat din materiale premium.

Noul smartphone realizat de LeEco pentru Coolpad vine echipat cu un display de 5,5” cu rezoluţie Full HD, chipset Snapdragon 821 de la Qualcomm tactat la 2,35 GHz, camere foto de 16, respectiv 8 megapixeli şi un acumulator generos, de 4.070 mAh. Asemeni dispozitivelor LeEco din gama Le Pro, Cool S1 renunţă la jack-ul audio în favoarea redării sunetului prin intermediul mufei USB Type-C, o pereche de căşti de acest gen fiind inclusă în pachet.

Coolpad lansează trei versiuni de Cool S1, toate mult mai ieftine decât dispozitivele comparabile în specificaţii tehnice ale concurenţei. Modelul cu 4 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare costă 2.499 yuan, echivalent cu 360 de dolari, cel cu 6 GB RAM şi 64 GB spaţiu de stocare costă 2.699 yuan, adică 389 dolari, în timp ce varianta de top, echipată cu 6 GB RAM şi 128 GB spaţiu de stocare costă 3.199 yuan, echivalentul a 460 dolari.

Lansarea a fost momentan anunţată în mod oficial doar pentru piaţa din China, fără informaţii despre disponibilitatea noului Cool S1 în magazinele din restul lumii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult