Lenovo a anunţat flagship-urile Moto Z, Moto Z Force şi accesoriile MotoMods

Lenovo a anunţat flagship-urile Moto Z, Moto Z Force şi accesoriile MotoMods

Lenovo s-a ţinut de promisiune şi a anunţat în cadrul evenimentului Tech World noi smartphone-uri sub brandul Motorola. Acestea sunt Moto Z şi Moto Z Force, două flagship-uri cu hardware de top, dintre care unul este foarte rezistent la şocuri. Ambele vin cu hardware similar şi sunt compatibile cu gama de accesorii MotoMods, ataşamente inteligente, care adaugă funcţionalitate extra celor două telefoane.

Ambele modele sunt realizate în jurul unor display-uri de 5,5” bazate pe tehnologie AMOLED cu rezoluţie 2560 x 1440 pixeli. În timp ce Moto Z este protejat de Gorilla Glass de la Corning, Moto Z Force vine cu o peliculă Moto ShatterShield, care asigură integritatea ecranului, chiar şi după şocuri repetate. În rest, ambele au la bază chipset-ul Snapdragon 820 de la Qualcomm, 4 GB LPDDR4 memorie RAM, 32 sau 64 GB spaţiu de stocare UFS 2.0 şi modem-uri Qualcomm X12 cu viteze LTE Cat. 12/13.

Motorola Moto Z

Camera foto principală reprezintă o altă categorie unde avem de a face cu componente diferite. Moto Z este echipat cu senzor de 13 megapixeli (f/1.8, Laser AF, OIS, dual-tone flash), în timp ce Moto Z Force vine cu senzor de 21 megapixeli, focalizare prin detecţie de fază şi restul de dotări de pe „fratele său” mai ieftin. Nu în ultimul rând, acumulatorul de pe Moto Z are capacitate de 2.600 mAh, în timp ce Moto Z Force integrează un acumulator de 3.500 mAh. Acest lucru se simte imediat ce ţii ambele telefoane în mână, fiind o diferenţă de 27 de grame între cele două modele (136 g faţă de 163 g).

Motorola Moto Z Force

Ambele telefoane sunt echipate cu senzori de amprentă pe partea din faţă şi beneficiază de tehnologia TurboPower, care încarcă acumulatorii rapid. În 15 minute de încărcare, Motorola sugerează că Moto Z poate primi încă 8 ore de utilizare, în timp ce Moto Z Force primeşte 15 ore.

Alături de aceste smartphone-uri, Motorola a venit şi cu o selecţie de accesorii numite MotoMods. Acestea sunt momentan limitate ca număr, însă şi oferă diverse funcţionalităţi extra. Există un sisetm audio JBL Sound Boost, cu putere de 3W, suport inclus şi baterie de 1.000 mAh integrată, proiectorul Moto Insta-Share, care afişează imagini cu rezoluţie 854 x 480 cu putere de 50 lumieni, cât şi o mai multe baterii externe precum Incipio Offgrid de 2.220 mAh, care poate fi încărcată wireless, TUMI Power Pack, sau Kate Spade New York Power Pack. Nu în ultimul rând, Motorola oferă şi Style Mods, care sunt practic huse pentru spatele dispozitivelor.

MotoMods

Nu este clar însă când vom putea pute mâna în Europa pe noile Moto Z şi Moto Z Force. În Statele Unite, aceste modele vor fi disponibile exclusiv prin operatorul Verizon, urmând să se lanseze în alte magazine abia în luna septembrie. Lenovo nu a comunicat un preţ pentru noile smartphone-uri şi nici pentru accesoriile MotoMods.

Citeşte şi Moto Z: noi imagini cu telefonul şi primele detalii despre MotoMods

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult