Lenovo Z5, un smartphone cu ecran ce acoperă aproape 100% din partea frontală a carcasei, fără „breton”

11.05.2018
Lenovo Z5, un smartphone cu ecran ce acoperă aproape 100% din partea frontală a carcasei, fără „breton”

Anunţat cu un teaser postat chiar de vicepreşedintele companiei, Chang Cheng, Lenovo Z5 ar putea fi primul smartphone care elimină cu totul rama laterală din jurul ecranului, scăpând şi de „bretonul” pe care mai toţi producătorii l-au preluat de la modelul iPhone X.

Potrivit dezvăluirilor făcute în reţeaua de socializare Weibo, Lenovo a dezvoltat patru noi tehnologii care împreună permit eliminarea ramei ecranului pe toate cele patru laturi, renunţând inclusiv la spaţiul alocat în mod nomal pentru camera frontală şi casca audio.

Şeful Lenovo nu arată exact care sunt soluţiile găsite, însă putem găsi exemple la produse deja lansate, cum ar fi camera foto ascunsă într-un compartiment prevăzut pe lateralul carcasei şi extinsă automat la pornirea aplicaţiei de captură. Casca audio poate fi integrată chiar sub suprafaţa ecranului, folosind un driver piezoelectric disponibil la furnizorii de componente şi folosit deja de rivalul Xiaomi Mi Mix. La fel poate fi spus şi despre senzorul de amprente, integrat sub ecranul modelului Vivo X20.

Potrivit schiţei furnizate,  Lenovo Z5 se prezintă în carcasă metalică unibody, foloseşte conector USB-C pentru alimentare şi dispune de un ecran plat, decupat pentru a urma conturul rotunjit al carcasei.

Lenovo Z5 va fi dezvăluit în cadrul unui eveniment de lansare oficial, programat pentru data de 14 iunie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult