LG G3 a fost anunţat: ecran QuadHD de 5,5″ şi Snapdragon 801

LG G3 a fost anunţat: ecran QuadHD de 5,5

LG s-a bucurat de un val proaspăt de popularitate în ultimii doi ani, terminale precum Nexus 4, Optimus G, Nexus 5 sau G2 readucând compania în rândul producătorilor importanţi de smartphone-uri. În aceste condiţii, nu este de mirare că terminalul LG G3 a fost aşteptat cu aceeaşi nerăbdare ca Galaxy S5, One M8 sau Xperia Z2, şi că a devenit ţinta unui flux de informaţii neoficiale care nu a mai lăsat loc de prea multe surprize. În cadrul unui eveniment care a avut loc astăzi, sud-coreenii au prezentat oficial noul lor vârf de gamă şi au dezvăluit ceea ce mai rămăsese de aflat despre cel mai important telefon mobil LG al anului.

Noul LG G3 oferă o carcasă care preia multe din elementele vizuale cunoscute de la G2, cum ar fi marginile foarte înguste ale ecranului sau forma ergonomică cu spate rotunjit, dar care include şi elemente noi, cum ar fi marginea inferioară a ecranului, care se asortează acum cu spatele carcasei.

Materialul constructiv predominant este policarbonatul. Partea din spate are un finisaj mat care imită metalul şi promite să fie mai puţin alunecoasă şi să reziste mai bine la amprente. LG a redesenat încă o dată sistemul de control RearKey, adânciturile butoanelor de volum aducând mai degrabă cu implementarea văzută la G Flex decât cu cea originală, pe care am remarcat-o la G2. Carcasa are dimensiuni de 146,3 x 74.6 x 8,9 milimetri şi o greutate de 149 de grame.

Ecranul IPS are o diagonală de 5,5”, oferă o rezoluţie impresionantă de 2560 x 1440 pixeli şi promite o acurateţe coloristică ridicată cu o acoperire integrală a spectrului sRGB. LG G3 nu este primul terminal mobil care oferă un ecran cu o rezoluţie atât de ridicată, acesta fiind devansat de modelele Vivo Xplay 3S şi OPPO Find 7, însă este primul telefon cu ecran QHD lansat de o companie din liga superioară a pieţei smartphone. Utilitatea unui ecran cu o densitate de 538 ppi poate fi subiect de dispute, însă, pentru moment, LG şi-a adjudecat o bonificaţie pentru campaniile de marketing, de care Samsung, HTC sau Sony nu se pot bucura încă.

Vârfurile de gamă Optimus G şi G2 au fost lansate la câteva luni după ce rivalii importanţi îşi lansaseră deja modelele importante, iar LG a profitat de această întârziere pentru a implementa procesoare din generaţii mai noi. G3 a fost împins însă către prima jumătate a anului, iar LG nu a mai putut beneficia de acest avantaj. Dezvoltat prea devreme pentru a putea face saltul la Snapdragon 805, noul G3 foloseşte acelaşi cip din generaţia Snapdragon 801 ca rivalii săi.

Procesorul MSM8974AC, care este setat la o frecvenţă de 2,5 GHz, este secondat de o memorie RAM cu o capacitate de 2 GB şi o memorie internă de 16 GB, care poate fi extinsă cu un card MicroSDXC. LG va lansa şi o versiune ceva mai bine dotată, care va oferi o memorie RAM cu o capacitate de 3 GB şi o memorie internă de 32GB.

Lista dotărilor mai include un modem 3G/4G, adaptor Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, senzor infraroşu şi restul dotărilor obişnuite. Bateria are o capacitate de 3000 mAh, însă aceasta este acum detaşabilă şi este secondată şi de un sistem de încărcare wireless.

La fel ca modelul de vârf de anul trecut, şi LG G3 oferă o cameră foto cu senzor de 13 MP (acelaşi model Sony IMX135 ca la G2) şi stabilizare optică. Noul terminal LG oferă însă un sistem de focalizare asistat de un sistem laser care promite o performanţă foarte bună şi un LED Dual Tone, care va permite teoretic obţinerea unui white balance mai bine ajustat în condiţii de iluminare improprii. Această cameră foto este secondată de un partener frontal cu senzor de 2,1 MP şi obiectiv cu diafragmă F/2.0, LG promiţând că aceasta are o calitate foto foarte bună. Dotările media sunt completate de un difuzor extern cu o putere de 1W şi un amplificator audio dedicat.

Interfaţa software a fost îmbunătăţită, compania optând pentru simplificare şi pentru un design mai aerisit. Pe lângă opţiunile pe care le cunoaştem deja de la terminalele anterioare, compania adăugat un meniu circularcu scurtături care va funcţiona în tandem cu carcasa QuickCircle, o tastatură software îmbunătăţită, management mai bun al aplicaţiilor instalate şi un sistem de notificări personalizate care va oferi şi funcţiile unui asistent digital.

LG G3 va fi disponibil în Coreea de Sud începând de săptămâna viitoare, în timp ce Europa şi America de Nord îl vor primi undeva în cursul lunii iunie. Versiunea cu 2 GB de memorie RAM şi 16 GB de memorie internă va avea un preţ de 600€, în timp ce versiunea mai puternică, care oferă 3 GB de memorie RAM şi 32 GB de memorie internă, va avea un preţ de 650€.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News