LG G4 ar putea integra un cititor de amprentă

LG G4 ar putea integra un cititor de amprentă

LG a preferat să nu aducă la Mobile World Congress noul său smartphone de top, inevitabilul G4, spunând că preferă să îl ţină mai mult în dezvoltare. Noile zvonuri despre acesta sugerează că inginerii companiei coreene nu doresc să lanseze un simplu G3 îmbunătăţit, ci vor să îi adauge câteva componente noi, care să îl aducă pe teren egal cu ceilalţi concurenţi de pe piaţă. Probabil cea mai importantă adiţie este un senzor de amprentă, care a fost absent de pe dispozitivele LG de până acum.

Companiile concurente, Samsung şi Apple, sunt deja la a doua generaţie de dispozitive care integrează un senzor biometric. iPhone 5S şi Samsung Galaxy S5 au fost cele mai importante dispozitive care au oferit posibilitatea de autentificare cu ajutorul amprentei, iar noile iPhone 6 şi Samsung Galaxy S6 oferă continuate în această direcţie. Atât Apple, cât şi Samsung folosesc senzorul pentru deblocarea telefonului, cât şi pentru autentificare în aplicaţii şi pentru a folosi sistemele de plăţi mobile Apple Pay şi Samsung Pay.

Sursele publicaţiei The Korea Herald susţin că LG a amânat LG G4 special pentru a integra un senzor de amprentă în butonul Power de pe partea din spate a dispozitivului. Această soluţie ar fi asemănătoare cu soluţiile implementate de HTC în modelul One Max şi Huawei în recentul Ascend Mate 7. Se pare că acest senzor nu era plănuit iniţial, însă presiunile din partea concurenţilor a dus la includerea sa. Încă nu există informaţii despre un eventual sistem de plăţi LG, însă având în vedere că Google deja pregăteşte un sistem integrat în Android Lollipop, probabil că nici nu este nevoie de unul proprietar.

LG a dezvăluit în trecut că va lansa un nou smartphone de top pe parcursul primăverii. Este posibil ca în lunile următoare să avem mai multe informaţii despre G4. Având în vedere că momentan încă nu există nici măcar un prototip cu hardware finalizat, nu sunt disponibile foarte multe detalii neoficiale despre noul telefon. Desigur, informaţiile neverificate pe care le avem la îndemână trebuie luate ca atare. Este posibil ca LG să încerce să adauge cititorul de amprente, însă în cazul în care planul eşuează, ar putea lansa G4 fără asemenea capabilităţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult