LG G4, expus într-o serie de imagini neoficiale (UPDATE)

30.03.2015
LG G4, expus într-o serie de imagini neoficiale (UPDATE)

UPDATE: Zvonurile privind lansarea iminentă a unui înlocuitor pentru actualul model LG G3 sunt întărite şi de surse din rândul partenerilor LG din Coreea de Sud. Astfel, noul vârf de gamă LG G4 ar urma să fie dezvăluit oficial cursul săptămânilor următoare, urmând ca disponibilitatea în magazine să fie asigurată la finalul lunii aprilie.

Spre comparaţie, LG a dezvăluit modelul G3 în luna mai 2014, lansarea oficială în magazine întârziind până în luna iunie. Astfel, dacă zvonurile se adeveresc, succesorul LG G4 va putea fi găsit în magazine la doar 10 luni după modelul anterior, la timp pentru a concura top-urile de gamă Samsung Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge, aşteptate în magazine până la jumătatea lunii aprilie.

Potrivit analiştilor, LG ţinteşte pentru modelul G4 vânzări de până la 15 milioane unităţi, din care aproximativ 9.2 milioane unităţi ar trebui să fie livrate până la finalul acestui an.


Presupus înlocuitor pentru actualul model LG G3, sau chiar un rival pentru Galaxy Note 4 şi iPhone 6 Plus, noul smartphone a ieşit la iveală printr-o postare făcută pe forumul XDA Developer.

Posibil, chiar modelul LG G Note, rivalul pregătit pentru Galaxy Note 4 şi iPhone 6 Plus, smartphone-ul prototip este însă descris drept LG G4, noul vârf de gamă al companiei sud-coreene. Însă potrivit aceleiaşi surse, un utilizator al forumului XDA Developer, smarphone-ul vine cu propriul stylus inserat într-un compartiment accesibil în colţul stânga-jos al carcasei, întărind ipoteza unui posibil rival pentru seria Galaxy Note de telefoane Samsung. Totuşi, ţinând cont de faptul că prototipul prezentat este un exemplar adresat pieţei sud-coreene, presupusul stylus ar putea fi de fapt antena TV, prezentă şi pe telefoanele din seria LG G3.

Comparat cu modelul G3, noul smartphone se prezintă cu o carcasă uşor diferită, ce încadrează modulul pentru cameră foto cu un decupaj rectangular, forma fiind preluată şi pentru butonul Power.

Potrivit capturilor de ecran furnizate, prototipul este livrat cu versiunea Android 5.0.2 Lollipop. Ecranul pare să fie un model cu diagonală 5˝ şi rezoluţie QHD (2560×1440), aparent fără curbură vizibilă, infirmând alte zvonuri care sugerau includerea unui ecran curbat pentru viitorul model LG G4. Un alt aspect care pune la îndoială etichetarea acestui prototip drept LG G4 este prezenţa codului „M8936” în secţiunea Baseband version, sugerând folosirea unui chipset mai slab din seria Snapdragon 610, adecvat mai degrabă unui smartphone de buget.

Din fericire pentru detalii complete mai avem de aşteptat doar o lună, LG având plănuită lansarea unui nou vârf de gamă smartphone spre finalul luni aprilie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult